Hoelang is het vliegen naar Dublin Ierland

Afstand

748 km

Vanaf Amsterdam naar Dublin

(direct)

1 uur 13 min

Vliegveld

Dublin Airport

Foto wijzigen
Het weer in Dublin
10°C

Dublin

Hoelang is het vliegen naar Dublin

Dublin. Een stad waar je je kunt onderdompelen in de Ierse gastvrijheid, kunt verdwalen in middeleeuwse steegjes, absoluut kunt winkelen totdat je erbij neervalt (bv in Grafton Street, of als het regent in Stephens Green Shopping Mall). Dorst gekregen van al dat lopen? In een van de vele kroegen vind je altijd wel een tafeltje waar je een heerlijk Iers biertje kunt drinken. In bijvoorbeeld het Temple Bar gebied is er altijd wat te beleven, vele kroegen en restaurants zitten in dit gedeelte van de stad, gelijk naast de rivier de Liffey. Een bekend gedeelte van de stad, wellicht zelfs het bekendste. Vaak omschreven als erg toeristisch, maar de echte Ieren gaan er ook graag uit. Je zult er dus veel toeristen zien, maar ook de echte Ieren leren kennen! Dublin is niet goedkoop, reken met ongeveer € 5,- voor n Pint in Temple Bar, in de bars buiten dit gedeelte betaal je iets minder.

Ierland is ontzettend groen, en dat komt omdat het er veel regent. Over het algemeen is het klimaat vergelijkbaar met Nederland, alleen met wat meer neerslag. Een regenponcho inpakken en het komt helemaal goed. Het is niet gezegt dat je die ook echt nodig hebt; het kan zomaar zijn dat je het treft.

De stad is makkelijk te bereiken vanaf het vliegveld, er rijden regelmatig bussen die je in ongeveer 40 minuten naar het centrum brengen.

Hoelang is het vliegen naar Dublin

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Dublin?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Ierland.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Ierland 3,95 euro kost. Dit is 14.49% meer.

Vaccinaties voor Ierland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Ierland zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Ierland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Dublin te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.