Hoelang is het vliegen naar Doha Qatar

Afstand

4924 km

Vanaf Amsterdam naar Doha

(direct)

6 uur 27 min

Vliegveld

New Doha International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Doha
29°C

Doha

Hoelang is het vliegen naar Doha

Doha, hoofdstad van Qatar. De stad telt 400.000 inwoners en ligt aan de Perzische Golf. Doha is een belangrijke stad in de Arabische wereld, al in 1996 begon de nieuwszender Al Jazeera hier haar uitzendingen.

Doha heeft een imposante skyline. Ook van dichterbij zijn de gebouwen zoals de Qatar University, Museum of Islamic Arts, de Souq Waqif het bezichtigen waard. Ook The Pearl is een bezoekje zeker waard. Dit kunstmatige eiland is vergelijkbaar met projecten in Dubai. Dure woningen, luxe winkels en autodealers zoals Hugo Boss, Diesel, Maserati en Ferrari hebben hier vestigingen. Uiteraard kunnen de prestigieuze restaurants en andere uitgaansgelegenheden hier niet ontbreken.

De temperatuur in Doha is doorgaans warm en droog. Dit maakt het een woestijnklimaat. In de maanden mei t/m november valt er praktisch geen regen en loopt de temperatuur regelmatig op tot 40 graden of meer. In de wintermaanden wordt het zelden kouder dan een graad of 7-8.

Het transport netwerk van Doha heeft recent een enorme “upgrade” gekregen. Zo zijn er nieuwe snelwegen aangelegd is er begonnen aan een metrosysteem en een nieuw vliegveld. Het “New Doha International Airport” dat naar verwachting in 2015 in gebruik zal worden genomen en het huidige Doha Internationaal Airport vervangen.

Hoelang is het vliegen naar Doha

Vaccinaties voor Qatar


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Qatar zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Qatar gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Qatar. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B en rabiës (hondsdolheid). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Qatar gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Doha te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.