Hoelang is het vliegen naar Dallas-Fort Worth Verenigde Staten

Afstand

7900 km

Vanaf Amsterdam naar Dallas-Fort Worth

(direct)

9 uur 58 min

Vliegveld

Dallas-Fort Worth International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Dallas-Fort Worth
10°C

Dallas-Fort Worth

Hoelang is het vliegen naar Dallas-Fort Worth

Dallas

Dallas is een Amerikaanse stad in de staat Texas. Deze staat staat bekend om haar warme klimaat, waardoor Dallas zeer geschikt is om ook in de wintermaanden te bezoeken. Dallas is de op één na grootste stad in deze staat en heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners. Dallas ligt in het zuiden van de Verenigde Staten. Dallas ontstond in 1841. De stad is vernoemd naar de vicepresident George M. Dallas.

Bezienswaardigheden in Dallas

Als je in Dallas bent, moet je absoluut het Dallas Arboretum bezoeken. Dit is een echt Amerikaans park dat mooi onderhouden is en waar festivals, concerten en kunsttentoonstellingen worden opgevoerd. Dankzij het warme klimaat van Dallas is dit park het hele jaar door een toeristische trekpleister. Het Dallas Downtown Historic District is ook een aanrader. Dit oude en historische deel van de stad staat ook wel bekend als West End. Je kunt hier heerlijk eten en genieten van de fantastische sfeer. Swiss Avenue mag je ook niet overslaan als je in Dallas bent. Hier staat fantastische, oude en typisch Amerikaanse huizen. De bouwstijlen in deze straat verschillen enorm en hierdoor is het geweldig om door deze straat heen te rijden. Tenslotte zijn de Reunion Tower, de Dallas Zoo en de Margaret Hunt Hill Bridge leuk om te bezoeken als je in Dallas bent.

De luchthaven van Dallas

Als je naar Dallas wil, is het dichtstbijzijnde vliegveld Dallas/Fort Worth International Airport. Dit is de grootste luchthaven van Texas en het licht tussen de steden Dallas en Fort Worth. Vanaf dit vliegveld gaan er zowel nationale als internationale vluchten en dit vliegveld is ontzettend belangrijk voor overstapvluchten.

Eten in Dallas

Amerika staat bekend om haar ongezonde eten en natuurlijk kan je in Dallas ook terecht voor fastfood en goedkope restaurants. Zo moet je absoluut een bezoek brengen aan Angry Dog in Dallas, een plek waar je zelf hamburgers en hot dogs kunt eten. Dit geeft je een absolute fastfood ervaring in Amerika. Zoek je een gezellig restaurantje? Ga dan naar West End, waar het vol zit met gezellige cafeetjes en restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens, dus je kunt kiezen waar jij zin in hebt!

Vervoer in Dallas

Je kunt in Dallas natuurlijk per taxi rondreizen, maar je kunt ook prima gebruik maken van het openbaar vervoer. De DART Light Rail is zeer geschikt als je je wil verplaatsen binnen Dallas. Deze treinen brengen je snel en veilig naar één van de 39 stations. Dit is een eenvoudige en goedkope manier om te reizen. Je kunt binnen Dallas ook gebruik maken van de bus.

Visum aanvragen voor Dallas

In Amerika is het voor West Europeanen niet altijd meer nodig om een visum aan te vragen als je voor toeristische doeleinden naar Amerika komt. Dit visum is namelijk vervangen door de elektronische ESTA. Deze kun je in het Nederlands aanvragen op Evisumservice.nl. Als er toch een visum nodig is, moet je je aanvraag eerst online indienen en moet je je daarna persoonlijk melden op het consulaat.

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Dallas-Fort Worth?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Verenigde Staten.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Verenigde Staten 4,93 Amerikaanse Dollar (omgerekend: 4.59 euro) kost. Dit is 33.04% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Dallas-Fort Worth betaal je met de Amerikaanse Dollar omgerekend 4.59 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 4,93 Amerikaanse Dollar / 3,45 euro = 1.43 Amerikaanse Dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.09 Amerikaanse Dollar per euro. Kortom, de Amerikaanse Dollar staat momenteel 24% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Verenigde Staten


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Verenigde Staten zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Verenigde Staten. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid) en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Dallas-Fort Worth te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.