Hoelang is het vliegen naar Curitiba Brazilië

Afstand

10133 km

Vanaf Amsterdam naar Curitiba

(via São Paulo / Guarulhos)

12 uur 58 min

Vliegveld

Afonso Pena International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Curitiba
11°C

Curitiba

Hoelang is het vliegen naar Curitiba

Curitiba bevind zich in het zuiden van Brazilië aan de Atlantische oceaan. De stad is, volgens sommige, de beste stad om in te leven van Zuid-Amerika. Curitiba heeft een heel behoorlijk aantal bezienswaardigheden. De invloeden uit de koloniale tijd zijn nog terug te zien in de gebouwen. Zo zijn er typisch Duitse, Italiaanse en Japanse bouwwerken. De stad leent zich er prima voor om per fiets te ontdekken, er ligt voor 100km aan fietspad! Het gebied rondom de stad, zoals bij de meeste Braziliaanse steden,  is zeer groen. Rondom Curitiba groeien bijzonder veel gele en paarse Tabebuia’s. Deze bomen zorgen ervoor een schitterend gezicht wanneer deze, aan het einde van de winter, gaan bloeien.

De temperatuur in Curitiba zakt iets in de winter, echter zal het niet snel kouder zijn dan een graad of 10-12. In de zomermaanden oktober t/m maart wordt het lekker warm en is een temperatuur van 28 graden geen zeldzaamheid.  

 Tijdens de zomer van 2014 zal in Brazilië het WK voetbal worden gespeeld. Ook de stad Curtiba maakt onderdeel uit van dit spektakel.

De steden die onderdeel uitmaken van het WK in Brazilie zijn:

Afonso Pena International Airport is de grootste luchthaven van Curitiba en ligt in de nabij gelegen stad São José dos Pinhais.

 

 

Hoelang is het vliegen naar Curitiba

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Curitiba?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Brazilië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Brazilië 13,5 Braziliaanse real (omgerekend: 3.12 euro) kost. Dit is 9.57% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Curitiba betaal je met de Braziliaanse real omgerekend 3.12 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13,5 Braziliaanse real / 3,45 euro = 3.91 Braziliaanse real per euro. De koers op 1 januari 2016 is 4.3 Braziliaanse real per euro. Kortom, de Braziliaanse real staat momenteel 9% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Brazilië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Brazilië zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319