Hoelang is het vliegen naar Corfu Griekenland

Afstand

1827 km

Vanaf Amsterdam naar Corfu

(direct)

2 uur 27 min

Vliegveld

Corfu International Airport "Ioannis Kapodistrias"

Foto wijzigen
Het weer in Corfu
15°C

Corfu

Hoelang is het vliegen naar Corfu

Corfu is het meest noordelijk gelegen eiland aan de westkust van Griekenland. De kust van het eiland is voornamelijk rotsachtig. Het eiland heeft een aantal mooie baaien met grindstranden en zijn erg populair bij snorkelaars. In de wintermaanden valt er voldoende regen om dit eiland gedurende het hele jaar mooi groen te houden. Veel van dit groen zijn olijfbomen. De Olijfbomen zijn onlosmakelijk verbonden met Corfu, van de 14e tot de 18e eeuw is Corfu een onderdeel geweest van het rijk van Venetië. In deze tijd was de behoefte aan olijven zo groot dat de bewoners van Corfu een goudstuk werd beloofd voor elke 10 olijfbomen die door hen geplant werden.

De Venetiaanse periode is nog goed te herkennen op Corfu, ook andere ‘bezetters’ hebben hun sporen nagelaten. Hierdoor zijn de bezienswaardigheden bijzonder divers. Een gebouwen waarvan je zeker een kiekje moet maken is het Palaio Frourio, een prachtig Venetiaans fort aan de kust. Zeker ‘s avonds is dit een plaatje.

Het weer op Corfu vergelijkbaar met andere plaatsen rond het middellandse zee gebied. In de wintermaanden daalt de temperatuur tot een graad of 7-9. In deze periode valt ook de meeste regen. Gedurende de zomer (mei t/m oktober) loopt de temperatuur lekker op. 30 graden hartje zomer is geen uitzondering.

De luchthaven van Corfu is Ioannis Kapodistrias, om naar het Griekse vaste land of de nabij gelegen eilanden te gaan kun je de boot nemen. Met de bus kun je het hele eiland rond.


Hoelang is het vliegen naar Corfu

Vaccinaties voor Griekenland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Griekenland zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Griekenland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid) en tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Griekenland gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Corfu te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.