Hoelang is het vliegen naar Colombo Sri Lanka

Afstand

8384 km

Vanaf Amsterdam naar Colombo

(via Mumbai / Bombay)

11 uur 21 min

Vliegveld

Bandaranaike International Airport / SLAF Katunayake

Foto wijzigen
Het weer in Colombo
28°C

Colombo

Hoelang is het vliegen naar Colombo

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka, het vroegere Ceylon. Colombo heeft tempels en kerken die je kunt bezichtigen. Het is een drukke stad met veel verkeer, een typische hoofdstad dus. Als je afkoeling zoekt voor de tropische warmte, kun je de bergen in, richting Kandy en Nuwara Eliya, zoals de Britten in de tijd van het kolonialisme gedaan hebben. Er is een treinverbinding van Colombo naar Kandy. De sporen van de Britten zijn in de bergen nog altijd goed zichtbaar, in bijvoorbeeld de theeplantages en de huizen in de typisch engelse cottage stijl.

Wie liever op het strand onder de palmen ligt kan richting het zuiden. Hikkaduwa, op nog geen 100 kilometer van Colombo, is een hotspot voor backpackers. Het is hier erg toeristisch, maar er is dus veel te doen, o.a. verschillende watersporten; duiken, snorkelen en kitesurfen. Er is ook een groot aanbod van uitgaansgelegenheden. Het toerisme is belangrijk hier, maar ook de kledingindustrie. Je kunt hier voor weinig geld kleding op maat laten maken.

Hou je van meer rust, dan zijn de strandplaatsen Mirissa en Tangalle, in de buurt van Galle aanbevolen. In het oosten van het eiland ligt Pottuvil, een waar Mekka voor surfers. Sri Lanka is meer dan zon zee en strand: de Sigiriya Rots, de Polonnaruwa Tempel, welke op de UNESCO lijst van werelderfgoed staat, en de tempel van Kandy, met de Buddha tand, trekken jaarlijks ook vele bezoekers.

Van november tot april regent het aan de zuidwestkust het minst. Aan de oostkust is het precies omgekeert, daar regent het van april tot september het minst. De moesson heeft een grote invloed op het weer.

Bandaranaike International Airport is de enige luchthaven met internationale verbindingen. 

Hoelang is het vliegen naar Colombo

 

 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Colombo?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Sri Lanka.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Sri Lanka 350 Sri Lankaanse roepie (omgerekend: 2.26 euro) kost. Dit is 34.49% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Colombo betaal je met de Sri Lankaanse roepie omgerekend 2.26 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 350 Sri Lankaanse roepie / 3,45 euro = 101.45 Sri Lankaanse roepie per euro. De koers op 1 januari 2016 is 157 Sri Lankaanse roepie per euro. Kortom, de Sri Lankaanse roepie staat momenteel 54% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Sri Lanka


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Sri Lanka zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio), buiktyfus en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Sri Lanka gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Sri Lanka. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose, dengue (knokkelkoorts) en Japanse encefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Sri Lanka komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Sri Lanka gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree en een klamboe mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Colombo te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.