Hoelang is het vliegen naar Christchurch Nieuw-Zeeland

Afstand

18917 km

Vanaf Amsterdam naar Christchurch

(via Singapore (Changi))

23 uur 35 min

Vliegveld

Christchurch International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Christchurch
9°C

Christchurch

Hoelang is het vliegen naar Christchurch

Christchurch ligt aan de oostkust op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De stad kwam in 2011 in het nieuws, nadat een aardbeving het bekendste gebouw van de stad, de kathedraal, verwoest had. De kerk is meerdere malen beschadigd geweest door aardbevingen, maar altijd weer gerenoveerd. Deze keer waren de beschadigingen zo zwaar, dat de stad nog geen duidelijkheid heeft over wat er met de kathedraal gaat gebeuren. Er is sprake van een nieuwe, modernere kerk te bouwen, maar een definitieve beslissing is er nog niet gevallen.
 
Christchurch word door de kiwi's ook wel 'chch' genoemd, (tsjtsj), of de 'garden city'. Bijna een derde van de stad bestaat uit parken. De Maori naam is Ōtautahi, de plaats van Tautahi. De meeste plekken hebben een Maori naam en een betekenis in de geschiedenis van de Maori. In Nieuw-Zeeland zie je veel in 2 talen aangeschreven; het Maori en Engels. Je hoort en leest overal Kia Ora; dit betekend letterlijk 'wees goed/gezond'. Dit word gebruikt als een begroeting.
 
Dwars door de stad loopt de rivier de Avon, hier kun je heerlijk wandelen en je waant je niet in een stad, maar juist ver bij een stad vandaan. Er is ook een botanische tuin, die gratis toegankelijk is. Bij de meeste gratis toegankelijke bezienswaardigheden kun je trouwens (vrijwillig) doneren, er staat dan een grote spaarpot waar je iets in kunt doen.
 
Christchurch heeft een gematigd zeeklimaat; het wordt er in de zomer niet echt heet, van ongeveer december tot en met februari ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20 en de 22 graden.
 
Hoelang is het vliegen naar Christchurch

 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Christchurch?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Nieuw-Zeeland.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Nieuw-Zeeland 5,9 Nieuw-Zeelandse dollar (omgerekend: 3.64 euro) kost. Dit is 5.51% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Christchurch betaal je met de Nieuw-Zeelandse dollar omgerekend 3.64 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 5,9 Nieuw-Zeelandse dollar / 3,45 euro = 1.71 Nieuw-Zeelandse dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.59 Nieuw-Zeelandse dollar per euro. Kortom, de Nieuw-Zeelandse dollar staat momenteel 7% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Nieuw-Zeeland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Nieuw-Zeeland zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Nieuw-Zeeland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Christchurch te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.