Hoelang is het vliegen naar Chicago Verenigde Staten

Afstand

7199 km

Vanaf Amsterdam naar Chicago

(direct)

9 uur 13 min

Vliegveld

Chicago O'Hare International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Chicago
-4°C

Chicago

Hoelang is het vliegen naar Chicago

Chicago is na New York en Los Angeles de grootste stad van de Verenigde Staten. Chicago heeft een zeer groot zaken centrum en de daarbij behorende torenflats. In down town Chicago ‘The Loop’ staan deze duizelingwekkende jongens. Vanaf het John Hancock center (459m hoog) heb je een waanzinnig uitzicht over de kustlijn en de rest van de stad. Je kunt er een audio tour doen, ingesproken door verschillende beroemdheden uit Chicago. Bijvoorbeeld David Schwimmer; aka Ross. In ‘The Loop’ vind je ook het grootste aantal winkels om eens lekker te shoppen. Naast deze hoge gebouwen heeft Chicago een aanzienlijk aantal parken, musea, concertzalen, een pier en nog veel meer.

De zomers in Chicago zijn warm en relatief vochtig en de gemiddelde temperatuur in juli is ongeveer 25 graden, het kan er overigens zomaar 32 graden worden. Schaduw is nooit ver weg met al die hoge gebouwen in de buurt.  In de winter is een beetje sneeuw niet ondenkbaar en ligt de temperatuur tegen of onder het vriespunt. In Chicago kent het weer niet zelden uitersten, zo is er tijdens een koudegolf een temperatuur gemeten van -33 graden, en een hittegolf van waarbij de temperatuur opliep tot maar liefst 43 graden.

Het O'Hare International Airport, in Chicago is de nummer 4 op de lijst van de drukste vliegvelden in de wereld. Naast O’Hare wordt er ook veel gevlogen op en vanaf Midway International Airport. Het is er dan ook ontzettend groot; pas op dat je niet verdwaalt.

Hoelang is het vliegen naar Chicago

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Chicago?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Verenigde Staten.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Verenigde Staten 4,93 Amerikaanse Dollar (omgerekend: 4.59 euro) kost. Dit is 33.04% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Chicago betaal je met de Amerikaanse Dollar omgerekend 4.59 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 4,93 Amerikaanse Dollar / 3,45 euro = 1.43 Amerikaanse Dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.09 Amerikaanse Dollar per euro. Kortom, de Amerikaanse Dollar staat momenteel 24% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Verenigde Staten


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Verenigde Staten zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Verenigde Staten. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid) en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Chicago te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.