Hoelang is het vliegen naar Cancún Mexico

Afstand

8280 km

Vanaf Amsterdam naar Cancún

(via Manchester)

11 uur 6 min

Vliegveld

Cancún International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Cancún
23°C

Cancún

Hoelang is het vliegen naar Cancún

Cancun ligt in het uiterste oosten van Mexico. De kustplaats ligt op de scheidingslijn tussen de golf van Mexico en de Caribische zee. De stad is wereldwijd erg bekend als toeristisch oord. Jaarlijks wordt Cancun door ongeveer 3 miljoen mensen bezocht, veel van deze toeristen zijn afkomstig uit Amerika. Al deze toeristen komen met name voor het weer en het uitgaansleven naar Cancun. Er zijn weldegelijk bezienswaardigheden in, en in de buurt van Cancun. Zo zijn er bijvoorbeeld enkele ruïnes van de Maya’s te bezichtigen.

De stad heeft een tropisch klimaat en de temperaturen zijn het hele jaar rond de 30 graden. De meeste regen valt in september en oktober. Dus je kan hier vrijwel alle dagen van het jaar genieten van al het moois dat Cancun en het plaatselijke weer te bieden heeft.

Cancun International Airport heeft diverse verbindingen in latijnsamerikaan maar ook met Azië en Europa. Het vliegveld ligt op ongeveer 20km van de hotels in Cancun, met een relatief kort auto ritje zit je in mum van tijd aan je cocktailtje op het strand.

Hoelang is het vliegen naar Cancun

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Cancún?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Mexico.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Mexico 49 Mexicaanse peso (omgerekend: 2.61 euro) kost. Dit is 24.35% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Cancún betaal je met de Mexicaanse peso omgerekend 2.61 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 49 Mexicaanse peso / 3,45 euro = 14.2 Mexicaanse peso per euro. De koers op 1 januari 2016 is 18.68 Mexicaanse peso per euro. Kortom, de Mexicaanse peso staat momenteel 31% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Mexico


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Mexico zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Mexico gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Mexico. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), ZIKA-virus en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Mexico komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Mexico gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Cancún te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.