Hoelang is het vliegen naar Canberra Australië

Afstand

16884 km

Vanaf Amsterdam naar Canberra

(via Singapore (Changi) & Adelaide)

22 uur 15 min

Vliegveld

Canberra International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Canberra
1°C

Canberra

Hoelang is het vliegen naar Canberra

Canberra is de hoofdstad van Australië en het gebied is als Australian Capital Territory uitgeroepen in 1911. Voorafgaand is er gestemd over het gebied als ACT - Australian Capital Territory met Canberra als hoofdstad en de stad is officieel benoemd in 1913. Elk jaar op de 2e maandag in maart viert men Canberra Day.  Er is toendertijd een internationale wedstrijd onder architecten gehouden; wie maakt de mooiste stad? Dat was Walter Burley Griffin, een architect uit Chicago, naar wie het meer vernoemd is. Lake Burley Griffin is heerlijk om te wandelen, te fietsen, roeien en ga zo maar door. De stad heeft zoveel te bieden, maar is niet echt bekend als hoofdstad en als een stad om te bezoeken. Zo jammer!  Want als je van cultuur houdt zit je hier goed; de meeste attrakties zijn gratis, bv: Australian War Memorial, Blundells Cottage, het Old en New Parliament House en het Canberra Museum and Gallery.
 
Winkelcentra zijn er uiteraard ook, met genoeg barretjes en restaurants om na het shoppen bij te komen. En 'savonds kun je leuk uitgaan in Canberra; meestal in het weekend, doordeweeks is het verre van spectaculair in de stad. Dan is het mooi om richting Mount Ainslie te gaan vanwaar je een goed uitzicht hebt over de stad.
 
Het klimaat in Canberra is vergelijkbaar met Nederland, het heeft 4 seizoenen, en de gemiddelde temperturen komen ongeveer overeen met ons. Alleen niet in de winter, het is zelden onder nul in Canberra. De UV straling in Australië is wel veel sterker als bij ons. Als je een keer zonnenbrandcrème vergeet, wordt je dat direct duidelijk. En niet alleen jou, andere mensen ook. Slip, slop, slap is dan ook het motto: Slip on a shirt, Slop on the 30+ sunscreen, Slap on a hat.                

Hoelang is het vliegen naar Canberra 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Canberra?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Australië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Australië 5,3 Australische dollar (omgerekend: 3.48 euro) kost. Dit is 0.87% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Canberra betaal je met de Australische dollar omgerekend 3.48 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 5,3 Australische dollar / 3,45 euro = 1.54 Australische dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.49 Australische dollar per euro. Kortom, de Australische dollar staat momenteel 3% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Australië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Australië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Australië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over dengue (knokkelkoorts), Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Canberra te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.