Hoelang is het vliegen naar Cairo Egypte

Afstand

3286 km

Vanaf Amsterdam naar Cairo

(direct)

4 uur 26 min

Vliegveld

Cairo International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Cairo
28°C

Cairo

Hoelang is het vliegen naar Cairo

Cairo, hoofdstad van Egypte en de grootste stad van Afrika. Cairo is erg druk, misschien zelfs zo druk dat een ander het chaotisch zou noemen. De stad heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de Cairo Tower, de Ibn Toeloenmoskee, het Egyptisch museum met het originele dodenmasker van Toetanchamon en de imposante Al-Azhar universiteit dat 1 van de oudste universiteiten ter wereld is. Even buiten de stad liggen de wereldberoemde piramides van Gizeh en de Sphinx die je bij een bezoek aan Cairo natuurlijk niet mag overslaan.

Wie aan Cairo denkt, denkt aan Egypte, en dat klopt.. Waarschijnlijk is de tweede gedachte de warmte, en dit klopt ook. In het voor en najaar is de temperatuur gemiddeld 20-25 graden. In de echte zomermaanden juni, juli augustus is dit al aanzienlijk hoger, 35 graden is geen uitzondering. Sta er dan ook niet van te kijken als je er dagen bij hebt van 45 graden.

Cairo is het eindpunt, of het begin, van de Trans-Afrikaweg (4). Deze route loopt via het oosten van Afrika, helemaal  van Cairo naar Kaapstad en is ruim 10.000km lang.

Cairo National Airport is de luchthaven van Cairo en ligt ten noordoosten van de stad op ongeveer 15 km. Het kan even duren voor je op de plaats van bestemming bent.. zoals gezegd, het is druk in Cairo.

Hoelang is het vliegen naar Cairo

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Cairo?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Egypte.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Egypte 16,93 Egyptische pond (omgerekend: 2.01 euro) kost. Dit is 41.74% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Cairo betaal je met de Egyptische pond omgerekend 2.01 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 16,93 Egyptische pond / 3,45 euro = 4.91 Egyptische pond per euro. De koers op 1 januari 2016 is 8.5 Egyptische pond per euro. Kortom, de Egyptische pond staat momenteel 73% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Egypte


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Egypte zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Egypte gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Egypte. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond) en schistosomiasis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Egypte gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Cairo te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.