Hoelang is het vliegen naar Cairns Australië

Afstand

14841 km

Vanaf Amsterdam naar Cairns

(via Hong Kong)

19 uur 15 min

Vliegveld

Cairns International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Cairns
23°C

Cairns

Hoelang is het vliegen naar Cairns

Cairns ligt in het noorden van de staat Queensland; The Sunshine State. Op de nummerborden van de auto's staat het ook en zo heeft elke staat zijn eigen, of soms meerdere, koosnaampjes. Sunshine State is wel toepasselijk voor het tropische klimaat van noord Queensland, het regent er wel, maar dan alleen in het regenseizoen. Dat begint rond januari en duurt tot eind april. De meeste regen valt 'snachts. Als het overdag regent is het geen reden om binnen te blijven, in je tshirt en korte broek kun je genieten van een hele grote warme regendouche! In het droge seizoen is het aangenaam warm tot heet, met een temperatuur van rond de 30 graden.

Als je een rondreis plant is het handig met deze seizoenen rekening te houden, in het droge seizoen in Cairns is het winter in gebieden als Sydney, Tasmanië en Melbourne.

Cairns word gezien als de gateway van het tropische noorden, het is een bekende backpackers bestemming, maar heeft ook luxe hotels. Het Great Barrier Reef ligt voor de deur en in de achtertuin heb je de tropische jungle. Elke avond als de schemering valt vindt er een waar spektakel in de lucht plaats; honderden vleermuizen vliegen over Cairns richting de bergen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, maar ook partyanimals komen hier aan hun trekken. De backpackerbars zijn altijd wel druk, maar wil je liever geen wet-Tshirt contest meemaken, dan zijn er nog genoeg andere bars en restaurants waar je uit kunt kiezen. In Cairns er zijn ook veel winkels, er is bij het station een overdekt winkelcentrum met airconditioning!

Vanuit Cairns kun je o.a. naar de Atherton Tablelands, Port Douglas of een van de vele nationale parken die bij Cairns in de buurt liggen. Heb je weinig tijd en wil je toch iets meekrijgen van de flora en fauna van Australië? In het centrum van Cairns is een kleine dierentuin.

 

Hoelang is het vliegen naar Cairns

 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Cairns?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Australië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Australië 5,3 Australische dollar (omgerekend: 3.48 euro) kost. Dit is 0.87% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Cairns betaal je met de Australische dollar omgerekend 3.48 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 5,3 Australische dollar / 3,45 euro = 1.54 Australische dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.49 Australische dollar per euro. Kortom, de Australische dollar staat momenteel 3% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Australië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Australië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Australië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over dengue (knokkelkoorts), Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Cairns te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.