Hoelang is het vliegen naar Buenos Aires Argentinië

Afstand

11468 km

Vanaf Amsterdam naar Buenos Aires

(via São Paulo / Guarulhos)

14 uur 36 min

Vliegveld

Jorge Newbery Airpark

Foto wijzigen
Het weer in Buenos Aires
12°C

Buenos Aires

Hoelang is het vliegen naar Buenos Aires

Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Buenos Aires ligt aan de monding van de Rio de la Plata en telt meer dan 12 miljoen inwoners. De stad heeft een aantal schitterende bezienswaardigheden, zoals de Plaza de Mato met het Casa Rosada en het Cabildo. De indrukwekkende Avenida 9 de Julio, waarbij de stoepranden bijna 140 meter uit elkaar liggen, is de breedste straat ter wereld. Buenos Aires heeft talloze winkels en boetieks, de echte shopper kan hier zijn hart ophalen.

Het weer in Buenos Aires is gedurende de zomer (oktober tot mei) over het algemeen gematigd tot lekker warm. In de maand januari kan het wel eens heel warm tot heet worden . In de wintermaanden wordt het niet snel kouder dan 10 graden, echter dan valt er de meeste neerslag.

Buenos Aires heeft een internationale luchthaven, genaamd Ezeiza. Het stadsvervoer wordt verzorgd door bussen. Naast het station ligt de Terminal de Ómnibus de Retiro, het belangrijkste busstation van Argentinië met verbindingen naar alle hoeken van het land.

Hoelang is het vliegen naar Buenos Aires

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Buenos Aires?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Argentinië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Argentinië 33 Argentijnse Peso (omgerekend: 2.22 euro) kost. Dit is 35.65% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Buenos Aires betaal je met de Argentijnse Peso omgerekend 2.22 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 33 Argentijnse Peso / 3,45 euro = 9.57 Argentijnse Peso per euro. De koers op 1 januari 2016 is 14.04 Argentijnse Peso per euro. Kortom, de Argentijnse Peso staat momenteel 46% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Argentinië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Argentinië zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319