Hoelang is het vliegen naar Brussel België

Afstand

157 km

Vanaf Amsterdam naar Brussel

Route niet beschikbaar

Vliegveld

Brussels (Zaventem) Airport

Foto wijzigen
Het weer in Brussel
6°C

Brussel

Hoelang is het vliegen naar Brussel

Brussel, hoofdstad van België. Een dagje of weekendje Brussel is absoluut een aanrader of een keertje te doen. De stad heeft een aantal mooie gebouwen zoals het koninklijk paleis maar zeker ook alle gebouwen aan de grote markt zijn een foto meer dan waard. Typisch Brussels is uiteraard Manneke pis  en het Atomium.

Winkelen in Brussel kan in stijl, de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen zijn ontzettend chique. Andere winkelstraten waar je zeker even doorheen moet lopen zijn de Nieuwstraat en de Louizalaan. Verder staat België bekend als echt bier-land, dus even een pilske pakken op een terrasje onder het mom van ‘het land leren kennen’ is een prima excuus.

Het uitgaansleven in Brussel is met name te vinden in het centrum. Aan het Sint-Goriksplein en rond de beurs vind je ongetwijfeld een tent waar je je vermaakt.

Het weer is zeer vergelijkbaar met dat van Nederland dus vooral naar Brussel in de lente of in de zomer, want met een natte broek rondlopen doet niemand voor zijn lol.

De Luchthaven van Brussel is Brussels Airport, in Nederland en België meer bekend als Zaventem, Zaventem is de grootste luchthaven van Belgie.

Hoelang is het vliegen naar Brussel

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Brussel?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in België.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in België 3,95 euro kost. Dit is 14.49% meer.

Vaccinaties voor België


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar België zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over België. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Brussel te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.