Hoelang is het vliegen naar Broome Australië

Afstand

14964 km

Vanaf Amsterdam naar Broome

(via Singapore (Changi) & Darwin)

19 uur 34 min

Vliegveld

Broome International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Broome
25°C

Broome

Hoelang is het vliegen naar Broome

Broome. Misschien geen bestemming waar je meteen aan denkt als je naar Australië wilt. Maar voor de natuur en rust liefhebber is het hier een paradijs! In het noordelijke gedeelte van West Australië gelegen, biedt Broome vele mogelijkheden. Een breed en 22 km lang strand, Cable Beach, is waar je kameel kunt rijden en geweldige zonsondergangen kunt zien. Of je kunt de 'staircase to the moon' gaan zien, een natuurverschijnsel over de baai, waarbij het lijkt alsof er een ladder ontstaat die tot aan de maan loopt. Dit verschijnsel is niet altijd, dus wil je dit zien, kijk even na wanneer het plaatsvindt. Wil je meer dieren zien? 16 Kilometer buiten Broome ligt een dierenpark.

Uitgaan in Broome is elke dag leuk. Broome is een typische backpack bestemming, hou dus rekening met georganiseerde wet T-shirt contests, of dansende backpackers op de bar bij de keuze van waar je naartoe gaat. Er reizen natuurlijk ook veel 'gewone' toeristen, voor wie Broome een start- of eindpunt is van een vakantie. Dat betekent dat er altijd genoeg mensen zijn om mee te feesten, of relaxed een drankje mee te drinken. Bars en restaurants zijn er genoeg! 

Vanuit Broome kun je je reis vervolgen richting Darwin, via de Kimberleys, Purnululu National Park (de Bungle Bungles) en veel meer.. Of richting het zuiden, Exmouth met het Ningaloo Reef, waar je met walvishaaien kunt duiken, of Monkey Mia, waar de dolfijnen bijna tot op het strand komen. Hou wel rekening met grote afstanden, als je niet van autorijden houdt is dit niet zo een heel goed idee.

Het klimaat is tropisch. Ze hebben geen 4 jaargetijden zoals wij het kennen; zij hebben er 2. Regen seizoen en het droge seizoen. Beide hebben voordelen: in het regen seizoen kun je fantastische donder en bliksem ervaren, als je van natuurgeweld houdt is dit een ervaring apart. De watervallen zijn breed en stromen hard. Er kan zoveel regen vallen, dat toegangswegen geblokkeerd zijn. Plan je route dus van te voren. In het droge seizoen heb je minder water in de watervallen en een gem. max. temperatuur van 33 graden.

 

Hoelang is het vliegen naar Broome

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Broome?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Australië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Australië 5,3 Australische dollar (omgerekend: 3.48 euro) kost. Dit is 0.87% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Broome betaal je met de Australische dollar omgerekend 3.48 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 5,3 Australische dollar / 3,45 euro = 1.54 Australische dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.49 Australische dollar per euro. Kortom, de Australische dollar staat momenteel 3% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Australië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Australië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Australië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over dengue (knokkelkoorts), Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Broome te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.