Hoelang is het vliegen naar Brisbane Australië

Afstand

16202 km

Vanaf Amsterdam naar Brisbane

(via Taoyuan)

20 uur 44 min

Vliegveld

Brisbane Airport

Foto wijzigen
Het weer in Brisbane
20°C

Brisbane

Hoelang is het vliegen naar Brisbane

Brisbane

Brisbane is een grote stad in het oosten van Australië. Brisbane is de derde stad van Australië, na Sydney en Melbourne, en is vooral populair bij jonge toeristen vanwege twee grote uitgaansgebieden waar veel clubs, bars en uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Brisbane heeft een subtropisch klimaat met hete zomers en milde winters, waardoor deze stad zeer populair is als vakantiebestemming. Wel wordt Brisbane zo nu en dan getroffen door behoorlijke onweersbuien met zware windstoten.

Bezienswaardigheden in Brisbane

Als je in Brisbane bent, zijn er een aantal dingen die je niet mag missen. Zo kan je naar het Lone Pine Koala Sanctuary, waar je koala’s kunt bewonderen; een typisch Australisch dier. Als je van kunst houdt, kan je in Brisbane goed terecht in de Queensland Gallery of Modern Art. De Story Bridge is ook een mooie plek om te bezoeken. Deze brug zie je al snel als je in Brisbane bent. Queen Street Mall is dé plek als je wil winkelen in Brisbane. Dit is erg populair, omdat deze stad vooral bezocht wordt door jonge mensen die graag willen winkelen. Natuurlijk kan je ook naar het Roma Street Parkland, om lekker te ontspannen.

De luchthaven van Brisbane

Als je naar Brisbane gaat, kan je het beste vliegen via Brisbane Airport. Dit vliegveld is het op twee na drukste vliegveld van Australië en ligt in een buitenwijk van de stad. Vanaf de luchthaven kan je eenvoudig afreizen naar het centrum van de stad. Omdat de afstand kort is, ben je binnen een mum van tijd in de stad. Deze reis maak je met een airtrain, die het centrum van de stad verbindt met het vliegveld.

Eten in Brisbane

In Australië is het normaal om regelmatig uit eten te gaan. De gemiddelde Australiër die in de stad woont, gaat zo’n twee tot drie keer per week uit eten. Om deze reden zijn veel restaurantjes eenvoudig en goedkoop, maar om deze reden zijn er ook ontzettend veel restaurantjes, om zo iedereen die uit eten wil goed te kunnen bedienen. In Australië zal je veel vleesgerechten tegenkomen die rechtstreeks van de barbecue komen. Vroeger werd er veel bier gedronken bij het eten, maar tegenwoordig wordt het steeds gangbaarder om bij het eten een glas wijn te drinken.

Vervoer in Brisbane

Het vervoer in Brisbane is uitstekend. Brisbane is opgedeeld in zones. Hoe verder de zone van het centrum van de stad ligt, hoe meer je hiervoor betaalt als je met het openbaar vervoer wil reizen in deze zone. In Brisbane kun je makkelijk reizen per bus. Vooral The Loop is handig; dit is een gratis bussendienst die in het Central Business District rijdt.

Visum aanvragen voor Brisbane

Als je als toerist naar Australië gaat, kan je een toeristenvisum aanvragen. Dit visum kan je aanvragen via het internet op https://www.evisumservice.nl/visum-australie/ en blijft drie maanden geldig. Als je een toeristenvisum voor 6 of voor 12 maanden wil aanvragen, moet je hier wél voor betalen.

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Brisbane?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Australië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Australië 5,3 Australische dollar (omgerekend: 3.48 euro) kost. Dit is 0.87% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Brisbane betaal je met de Australische dollar omgerekend 3.48 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 5,3 Australische dollar / 3,45 euro = 1.54 Australische dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.49 Australische dollar per euro. Kortom, de Australische dollar staat momenteel 3% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Australië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Australië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Australië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over dengue (knokkelkoorts), Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Brisbane te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.