Hoelang is het vliegen naar Brasília Brazilië

Afstand

9140 km

Vanaf Amsterdam naar Brasília

(via Lissabon)

12 uur 11 min

Vliegveld

Pres. Juscelino Kubitschek International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Brasília
29°C

Brasília

Hoelang is het vliegen naar Brasília

Brasilia ligt in het midden van Brazilië. Als hoofdstad van Brazilië huisvest Brasilia het parlement, maar ook de officiële woning van de president en het hooggerechtshof. De stad bied een aantal indrukwekkende gebouwen, parken en musea. Veel van deze gebouwen zijn strak en modern. De Juscelino Kubitschek brug is hiervan misschien wel het mooiste voorbeeld. Een foto van deze brug doet mensen even 3x knipperen.. het lijkt wel een Escher!

Buiten de stad zijn er ook absoluut trekpleisters die een bezoek waard zijn. Het Chapada dos Veaderios , een nationaal park met heel veel widlife. Dit natuurgebied is omringt door watervallen. Nu denk je misschien, “ hoe spannend is een waterval..” Echter zijn deze meer dan 100m hoog. Dus ik zou toch even gaan kijken. 

Het weer in Brasilia is vrij constant, zo ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden. Van november t/m februari valt de meeste neerslag. Maar vind je thuis een warme douche erg? Het is warme regen!

Tijdens de zomer van 2014 zal in Brazilië het WK voetbal worden gespeeld. Ook de stad Brasilia maakt onderdeel uit van dit spektakel.

De steden die onderdeel uitmaken van het WK in Brazilie zijn:

Brasilia heeft een uitgebreid metrostelsel  en een prima openbaar vervoer. De luchthaven is het Brasilia Presidente Juscelino Kubitschek International Airport en is het op 2 na drukste vliegveld van Brazilië. De luchthaven ligt niet ver van de stad, op pakweg 12km afstand. 

Hoelang is het vliegen naar Brasilia

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Brasília?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Brazilië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Brazilië 13,5 Braziliaanse real (omgerekend: 3.12 euro) kost. Dit is 9.57% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Brasília betaal je met de Braziliaanse real omgerekend 3.12 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13,5 Braziliaanse real / 3,45 euro = 3.91 Braziliaanse real per euro. De koers op 1 januari 2016 is 4.3 Braziliaanse real per euro. Kortom, de Braziliaanse real staat momenteel 9% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Brazilië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Brazilië zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio), gele koorts en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Brazilië gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Brazilië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), ZIKA-virus, dengue (knokkelkoorts) en schistosomiasis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Brazilië komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Brazilië gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Brasília te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.