Hoelang is het vliegen naar Bologna Italië

Afstand

988 km

Vanaf Amsterdam naar Bologna

(direct)

1 uur 32 min

Vliegveld

Bologna-Borgo Panigale "Guglielmo Marconi" Airport

Foto wijzigen
Het weer in Bologna
3°C

Bologna

Hoelang is het vliegen naar Bologna

Het aan de voet van de Apennijnen gelegen Bologna telt circa 1 miljoen inwoners. Van oudsher is de stad een universiteitsstad. De universiteit is opgericht in 1088 en heeft daarmee de oudste universiteit van Europa. De stad beschikt over een rijk historisch centrum en is erg geliefd bij toeristen. Noord Italië heeft een zeer prettig klimaat, leuke winkeltjes en barretjes. Kortom! Absolute aanrader voor een stedentrip!

Kunst en Cultuur

Bezienswaardigheden in Bologna zijn er te over. Zo heb je het prachtige Fontana del Nettuno met in het midden de Griekse god Neptunes (de god van het water). Bij deze fontein is het altijd gezellig druk. Mocht je een mooie wandeling gaan maken door de stad mag je zeker de Piazza Maggiore niet overslaan (eenvoudig te bereiken per bus). Zowel het plein als de gebouwen zijn zeer de moeite waard. Mocht het toevallig een keertje wat slechter weer zijn dan is een bezoek aan het Museo Morandi (schilder: Giorgio Morandi, 1890 – 1964) absoluut geen straf. Heb je net even wat meer tijd dan moet je zeker te voet naar Sanctuary of the Madonna do San Luca. Het gaat berg op dus neem goede schoenen, een extra geheugenkaartje van voor je fototoestel mee!

Eten en drinken

Er hangt in Bologna een ontspannen sfeer en maakt het populair voor toeristen. Helaas merk je dat soms aan de prijzen. Ondanks dat het in Italië eigenlijk altijd goed eten is zou je zeker de wat smallere straatjes in moeten duiken om, daar waar de locals zijn, ook iets te bestellen. Naast alle leuke osterie en trattorie in de stad heb je uiteraard ook nog de ijsjes! La Sorbettaria di Castiglione is iedere dag van ‘s morgens vroeg tot’ s avonds 23:30 geopend!

Vervoer

Met het vliegtuig zit je zo in Bologna en met een beetje goed weer kun je prachtig de Alpen zien liggen. Het vliegveld ligt op circa 20 minuten rijden van het centrum van Bologna. In de stad zelf is de goedkoopste manier om je te verplaatsen per bus, haltes vind je her en der.

Helemaal enthousiast geworden? Klik hier om een vlucht naar Bologna te boeken.

Een tip voor als je in Bologna bent met de auto: Venetië ligt op ongeveer 2 uur rijden van Bologna en is ook zeker een bezoek waard.

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Bologna?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Italië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Italië 4 euro kost. Dit is 15.94% meer.

Vaccinaties voor Italië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Italië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Italië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Italië gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Bologna te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.