Hoelang is het vliegen naar Berlijn Duitsland

Afstand

594 km

Vanaf Amsterdam naar Berlijn

(fictieve route)

1 uur 24 min

Vliegveld

Berlin Brandenburg Airport

Foto wijzigen
Het weer in Berlijn
5°C

Berlijn

Hoelang is het vliegen naar Berlijn

Berlijn is als hoofdstad van Duitsland ook de op één na grootste stad van Europa. Ondanks de omvang van de stad staat Berlijn bekend als een zeer groene stad. Dwars door de stad loopt de rivier de Spree, waar je in de nabij gelegen natuur en parken ook een ‘even weg uit de drukte’ moment kunt pakken. Berlijn heeft indrukwekkende pleinen en een aantal mooie gebouwen die het bezichtigen waard zijn, onder andere de Berliner Dom, de Potsdammer Platz, de Reichstag en uiteraard de beroemde Brandenburger Tor. Bij de Reichstag zie je in de zomer mensen in het gras liggend van het weer genieten. Reis je op een budget, dan vind je hier een heerlijke picknickplek met één van de mooiste uitzichten van de stad. Heb je wat meer te besteden en wil je ook een niet te evenaren uitzicht? Het gebouw dat je van ver al kunt zien is de Fernsehturm, bovenin is een restaurant. Wil je hier een tafeltje aan het raam, reserveer dan tijdig, deze tafeltjes zijn erg geliefd!

Geschiedenis

Voor geschiedenisfans is Berlijn een must. Er is hier veel te vinden van WWII, alles wat erna kwam en meer. In het Duits-Russisch Museum Karlshorst is een standaard collectie met betrekking tot de tweede wereldoorlog en de gevolgen daarvan. Ook zijn er wisselende exposities, regelmatige filmavonden en andere bijeenkomsten. Het Alliiertenmuseum laat zien hoe het leven van de geallieerden in Duitsland was en heeft ook meer informatie over de koude oorlog. Bij de jongere generaties ligt de val van de muur in 1989 wat verser in het geheugen. In Berlijn kun je nog stukken van de muur zien, bijvoorbeeld in de Niederkirchnerstrasse. Bij Checkpoint Charlie vind je het Muurmuseum, hier leer je de mensen achter de verhalen kennen die hun leven voor vrijheid geriskeerd hebben, hoe innovatief sommige ontsnappingspogingen opgezet werden en wat de gevolgen waren. Bunkers en ouwe metrolijnen die niet meer in gebruik zijn kun je ook bezoeken, neem wel een trui mee, want onder de grond is het koel, ook in de zomer. De bunker van Hitler is wegens de bouw van woningen en een parkeerplaats in 1988 volgestort en niet te bezoeken. Er staat wel een informatiebord bij deze parkeerplaats aan de Wilhelmstrasse, maar er is verder niks te zien.

Even bijkomen

De geschiedenis is zeer bewogen, maar allesbehalve vrolijk. Het Berlijn van nu zet je snel weer op andere gedachten; het nachtleven is geweldig en winkelen kun je hier ook goed! Berlijn heeft verschillende grote winkelgebieden met exclusieve winkels van internationale modeontwerpers. Rond de kerst zijn er de bekende Duitse kerstmarkten waar je je uren kunt vermaken, kneuterig een glühwein kunt genieten en natuurlijk muziek ontbreekt niet op de traditionele kerstmarkt.

Feestbeest of Ravebeest?

Doordat er door de overheid geen sluitingstijden worden opgelegd voor de horeca is Berlijn absoluut de uitgaansstad van Europa. Er zijn talloze cafés, restaurants, clubs en discotheken. Het aanbod aan verschillende stijlen is ongekend, kortom, voor ieder wat wils. Zin in schlager? Berlijn heeft het! Liever ‘80’s-’90’s? Ook dat heeft Berlijn in de aanbieding! Er zijn clubs te vinden die gewoon 24 uur per dag open zijn; dus het is echt niet overdreven als we zeggen dat het uitgaan in Berlijn ongekend is!

Het nabij gelegen Berlin Brandenburg Airport heeft de drie oude luchthavens vervangen en kan 50 miljoen passagiers per jaar verwelkomen, maar is nog niet open. Tot die tijd worden Schönefeld en Tegel, het grotere vliegveld, gebruikt.

Met de trein naar Berlijn is een uitstekend alternatief voor vliegen, in ruim 6 uur ben je van Amsterdam in Berlijn. Stap je in Hengelo op, dan ben je in 4 uur in hartje Berlijn.

Hoelang is het vliegen naar Berlijn

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Berlijn?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Duitsland.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Duitsland 3,59 euro kost. Dit is 4.06% meer.

Vaccinaties voor Duitsland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Duitsland zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Duitsland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Duitsland gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Berlijn te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.