Hoelang is het vliegen naar Bazel Zwitserland

Afstand

559 km

Vanaf Amsterdam naar Bazel

(direct)

uur 57 min

Vliegveld

EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg

Foto wijzigen
Het weer in Bazel
3°C

Bazel

Hoelang is het vliegen naar Bazel

Bazel. EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg. Gelegen vlak naast het drielandenpunt met Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Dat een mooi voorbeeld van internationale samenwerking is èn leuk om mee te maken; aan de ene kant `t franse gedeelte, waar je je koffie in het frans moet bestellen en aan de andere kant in het zwitserse gedeelte, waar je dus in het duits besteld.

Vanaf het vliegveld is het centraal station van Bazel makkelijk te bereiken, regelmatig gaan er bussen en de rit duurt ongeveer 20 minuten. Vanuit Bazel kun je je reis verder voortzetten naar Mulhouse, in een half uurtje met de trein ben je in een leuke stad met veel musea, mooie gebouwen en leuke winkels. Het is de hoofdstad van de Zuid-Elzas, een beroemd wijngebied. In de restaurants vind je dan ook een ruim aanbod van lokale wijnen. Met de Mulhouse City Pass kun je naast het profiteren van verschillende kortingen, ook gratis gebruik maken van het ov binnen de stad.   

Blijf je in Bazel,  dan kun je genieten van vanalles wat de grootste havenstad van Zwitserland te bieden heeft. Dwars door de stad loopt de Rijn, waarmee de stad een drukke scheepvaart verbinding heeft met uiteindelijk de Rotterdamse haven. In Bazel is, zoals in de meeste steden, ook hier een grote kerk, de Basler Münster. De kerk is een beetje hoger gelegen, met een terras eromheen, waarvandaan je een mooi uitzicht hebt (het zgn. kodak moment) over de stad en de Rijn met zijn ‚vliegende bruggen‘. Dit zijn veerboten die je van de ene oever naar de andere brengen. Met een kabel die over de rivier gespannen is zitten deze veerboten vast; de Rijn stroomt hard en zonder deze ‚zekering‘  zouden ze te ver afdrijven.

Bazel heeft vele leuke winkels, alle bekende ketens zijn ook hier vertegenwoordigd. Bars en restaurants vind je hier ook genoeg; en als je zin hebt in iets zoets bij je bakkie koffie of thee, een Basler Läckerli is typisch iets 'Baslerisch'.

Bazel is ook bekend om zijn carnaval en de Basler Tattoo.

 

Hoelang is het vliegen naar Bazel

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Bazel?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Zwitserland.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Zwitserland 6,5 Zwitserse frank (omgerekend: 5.99 euro) kost. Dit is 73.62% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Bazel betaal je met de Zwitserse frank omgerekend 5.99 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 6,5 Zwitserse frank / 3,45 euro = 1.88 Zwitserse frank per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.09 Zwitserse frank per euro. Kortom, de Zwitserse frank staat momenteel 42% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Zwitserland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Zwitserland zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Zwitserland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Zwitserland gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Bazel te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.