Hoelang is het vliegen naar Bariloche Argentinië

Afstand

12770 km

Vanaf Amsterdam naar Bariloche

(via Buenos Aires)

15 uur 52 min

Vliegveld

Teniente Luis Candelaria International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Bariloche
1°C

Bariloche

Hoelang is het vliegen naar Bariloche

Bariloche ligt in het zuidwesten van Argentinië. Het landschap in deze omgeving wordt vaak vergeleken met dat van Zwitserland, en dit klopt wel aardig. Er zijn bergen, meren, het prachtige Lago Nahuel Huapi (deze naam komt uit de taal van de Mapuche Indianen en betekend 'jaguar (of puma) eiland') en er staan heel veel chalets. Bariloche is in de winter een skigebied, waar de 'rich and famous' van Argentinië zich graag laten zien. De president, Cristina Fernandez de Kirchner hoort daar natuurlijk bij, en zij heeft hier dus ook een optrekje.  
 
Nahuel Huapi is de naam van het oudste nationale park van Argentinië, ook wel bekend als het lake district van Argentinië. Het park bestaat uit vele, soms goed verstopte, kleinere en grotere meren. Deze zijn allen omgeven van dichte bossen en zijn vaak alleen te voet of met de fiets toegankelijk. In Bariloche kun je fietsen huren om deze uitgestrekte omgeving met de fiets te ontdekken. In een dag kun je al een hele goede indruk krijgen van het park. 

Bariloche is helemaal op het toerisme gericht; er zijn volop bars, winkels en restaurants. Kortom: voor elk wat wils!  
... maar het kan natuurlijk zijn dat je liever een wat rustiger omgeving wilt, in het Villa La Angostura, aan 'de overkant' van Bariloche, zo'n 80 km naar het noorden, voel je je dan zeker op je plek. Het dorp met ruim 7000 inwoners heeft typische houten chalets, zoals je deze ook in de Alpen ziet. Het heeft dat niet alleen een 'alps' uiterlijk, skiën kun je hier ook in de omgeving; 80 Kilometer verder ligt Cerro Bayo Resort. In 2011 was dit dorp met een aslaag bedekt, vanwege een vulkaanuitbarsting in Chili.
 
Deze regio kun je het hele jaar door bezoeken. De herfst is ook mooi, de kleurpracht van de bladeren komt in de buurt van een indian summer! Let wel, in deze periode kan het ook flink regenen. Wie op zeker gaat, gaat voor het wandelen in de zomer, en voor het skiën in de winter.
 
Teniente Luis Candelaria is het vliegveld van Bariloche. Er zijn vele verbindingen met andere vliegvelden binnen Argentinië.

Hoelang is het vliegen naar Bariloche

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Bariloche?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Argentinië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Argentinië 33 Argentijnse Peso (omgerekend: 2.22 euro) kost. Dit is 35.65% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Bariloche betaal je met de Argentijnse Peso omgerekend 2.22 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 33 Argentijnse Peso / 3,45 euro = 9.57 Argentijnse Peso per euro. De koers op 1 januari 2016 is 14.04 Argentijnse Peso per euro. Kortom, de Argentijnse Peso staat momenteel 46% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Argentinië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Argentinië zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319