Hoelang is het vliegen naar Barcelona Spanje

Afstand

1240 km

Vanaf Amsterdam naar Barcelona

(direct)

1 uur 45 min

Vliegveld

El Prat / Barcelona Airport

Foto wijzigen
Het weer in Barcelona
22°C

Barcelona

Hoelang is het vliegen naar Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië en is prachtig gelegen aan de Middellandse Zee. Catalonië is speciaal in vele opzichten, er word Catalaans gesproken en Catalonië is de eerste autonome regio op het vasteland waar stierengevechten sinds 1 januari 2012 verboden zijn. De Canarische eilanden hebben dit al in 1991 verboden. Stierenvechten word vaak omschreven als dierenmishandeling, soms als cultuur. Maar ook zonder dit stukje Spanje is er meer dan genoeg cultuur in Barcelona. De persoon die duidelijk zijn stempel op de stad heeft gezet is architect Antoni Gaudí. Overal zie je zijn bouwwerken, het beroemdste gebouw is zonder twijfel de Sagrada Familia. En het is nog niet eens af! Zijn stijl? De een zegt art nouveau, een ander modernisme, maar de waarheid is dat deze man zijn geheel eigen stijl ontwikkeld heeft. Beïnvloed door de natuur; aarde, flora en fauna. Ga eens wat langer naar zijn gebouwen staren en ontdek wat je op het eerste gezicht misschien niet zo snel ziet. Er kruipen echt slakken over de torens van de Sagrada Familia. Andere bouwwerken van Gaudí zijn Casa Mila, Casa Batllo en krijg je geen genoeg van Gaudí, dan is Parc Guell ook een aanrader. Neem je lunchpakketje mee en maak er een picknick van. Regelmatig vind je hier straatmuzikanten, en het overdekte gedeelte waar gespeeld wordt geeft een geweldig effect.

En Barcelona heeft op het gebied van kunst nog veel meer te bieden, bijvoorbeeld het museum Fundació Joan Miró, het Museu Picasso met vele, minder bekende werken van Pablo Picasso en het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), hier vind je kunst uit de middeleeuwen.

Genoeg gesnoven?

Na zoveel cultuur snuiven zit je in Barcelona ook goed voor ontspanning. Door de ligging aan de middellandse zee is er een (welliswaar kunstmatig) strand welke naast het centrum ligt. Een van de grootste winkelcentra van Europa vindt je hier, het Maremagnum. Hier zijn de winkels elke dag open van 10 tot 22. Het is dè plek bij uitstek om lekker te winkelen. En heb je na een dag winkelen nog genoeg energie over, duik dan het nachtleven in! Uitgaan in Barcelona is top! Bedenk wel, dat als je uit eten wilt, de meeste restaurants om 18:00 nog gesloten zijn. Doorgaans gaan de Catalanen vanaf 21:00 uur pas dineren. En daarna feesten, het woord nachtclub nemen ze hier letterlijk; de meeste clubs openen pas om 1:00 hun deuren. Tot die tijd vind je genoeg terrasjes om van een cerveza te genieten. Wil je net zo dansen als een Spaanse schone? In Barcelona kun je Flamenco shows bijwonen of gewoon zelf doen; er worden cursussen aangeboden al vanaf 60 minuten. En die bijpassende jurk vind je daarna zeker in een van de vele winkelcentra. Pijn in je voeten gekregen van al dat dansen en winkelen? Barcelona heeft een goed metro netwerk en er zijn verschillende meerdaagse tickets verkrijgbaar.

La Pulga

Je bijnaam zal maar vlo zijn. De voetbalfans onder ons weten natuurlijk direct over wie het gaat: Lionel Messi! De ster van FC Barcelona heeft deze bijnaam al van kinds af aan, toen hij zich snel over het voetbalveld bewoog. Daarbij komt nog dat hij niet heel groot is.. Misschien kom je hem wel tegen in Barcelona, om je kansen te vergroten kun je ook Camp Nou gaan bezoeken, het stadion heeft een museum en je kunt met een rondleiding door het stadion mee.

Korte broek of lange broek?

Barcelona heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent lange zomers en milde winters, met weinig extremen, de temperatuur ligt gemiddeld rond de 20 graden. De heetste maanden zijn juli en augustus, dan is het regelmatig warmer dan 30 graden. In de wintermaanden wordt het nooit echt koud, en daarom leent de stad zich er prima voor om in de winter even op te warmen.

Het vliegveld ‘El Prat” ligt zo’n 15 kilometer buiten het centrum van de stad en prima bereikbaar per eigen vervoer, taxi of bus. De andere twee luchthavens zijn Luchthaven Reus en Luchthaven Gerona-Costa Brava. Beide liggen ongeveer 100 kilometer vanaf Barcelona.

 

Hoelang is het vliegen naar Barcelona

 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Barcelona?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Spanje.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Spanje 3,5 euro kost. Dit is 1.45% meer.

Vaccinaties voor Spanje


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Spanje zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Spanje. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Barcelona te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.