Hoelang is het vliegen naar Bangkok Thailand

Afstand

9206 km

Vanaf Amsterdam naar Bangkok

(direct)

11 uur 20 min

Vliegveld

Suvarnabhumi Airport (New Bangkok Int'l)

Foto wijzigen
Het weer in Bangkok
30°C

Bangkok

Hoelang is het vliegen naar Bangkok

Bangkok is met zijn 15 miljoen inwoners de grootste stad van Thailand. Het stadsbeeld is erg afwisselend. Zo zijn er wijken met enorme kantoorgebouwen en dure hotels maar ook sloppenwijken. Verder kent Bangkok een aanzienlijke hoeveelheid bezichtigingen zoals de Wat Phra Kaew en de Smaragdgroene Boedda bij het Koninklijk Paleis die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Bangkok wordt wereldwijd aangeprezen als winkelbestemming. Er zijn vele markten en in elke buurt zijn er kleine winkeltjes te over. Uiteraard ontbreken grote winkelcentra en luxe warenhuizen niet in Bangkok.  Bangkok was voor het opkomen van Singapore de uitgaansstad van Azië. Bangkok kent echter nog een enorme hoeveelheid aan restaurants discotheken en andere plaatsen van vertier…

Bangkok ligt niet ver van de evenaar af en kent een tropisch klimaat, de temperaturen zijn variërend van 20 tot 35 graden gedurende het gehele jaar maken het hier zeer aangenaam. In de maand september valt de meeste neerslag.

De nieuwe luchthaven Suvarnabhumi is in 2006 in gebruik genomen. Doormiddel van de Skytrain is er een directe verbinding naar het centrum van Bangkok .

Hoelang is het vliegen naar Bangkok

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Bangkok?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Thailand.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Thailand 112 Thaise baht (omgerekend: 2.88 euro) kost. Dit is 16.52% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Bangkok betaal je met de Thaise baht omgerekend 2.88 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 112 Thaise baht / 3,45 euro = 32.46 Thaise baht per euro. De koers op 1 januari 2016 is 39.14 Thaise baht per euro. Kortom, de Thaise baht staat momenteel 20% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Thailand


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Thailand zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Thailand gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Thailand. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), ZIKA-virus, tuberculose, dengue (knokkelkoorts), schistosomiasis, Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Thailand komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Thailand gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Bangkok te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.