Hoelang is het vliegen naar Athene Griekenland

Afstand

2181 km

Vanaf Amsterdam naar Athene

(direct)

3 uur 1 min

Vliegveld

Athens International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Athene
26°C

Athene

Hoelang is het vliegen naar Athene

Athene, de hoofdstad van Griekenland heeft veel te bieden qua bezienswaardigheden. Het oude centrum is als het ware een openlucht museum. Waar je ook kijkt zie je gebouwen of ruïnes van het oude Griekenland. De bekendste gebouwen zijn het Panthenon op de Akropolis en het Stadion Panatheniaic.

De zomers in Athene zijn, net als in heel Griekenland, heerlijk. In de maanden juli en augustus kan het soms wat heet zijn. De winters zijn zacht, het wordt nooit echt koud.

Athene kent een druk centrum, de brommers en taxi’s zijn niet weg te denken. Gelukkig heeft Athene een uitstekend openbaar vervoer waarbij je kunt kiezen uit trolleys, gewone bussen, tramlijnen en metro’s.  Het Metrostelsel bestaat uit drie lijnen, waarvan er één met het Eleftherios Venizelos Airport (Athens International Airport) is verbonden. Na de landing ben je dus binnen afzienbare tijd bij je hotel of appartement.

Hoelang is het vliegen naar Athene

Vaccinaties voor Griekenland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Griekenland zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Griekenland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid) en tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Griekenland gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Athene te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.