Hoelang is het vliegen naar Apatzingán Mexico

Afstand

9443 km

Vanaf Amsterdam naar Apatzingán

(fictieve route)

11 uur 59 min

Vliegveld

Pablo L Sidar National Airport

Foto wijzigen
Het weer in Apatzingán
24°C

Apatzingán

Hoelang is het vliegen naar Apatzingán

Wij zijn drukdoende om alle populaire(vakantie) bestemmingen te voorzien van leuk en informatief verhaal. We zullen je informeren over de bezichtigingen en wat er te doen is. Hoe zijn de restaurants, kun je een beetje shoppen en andere interessante informatie. Niet onbelangrijk is het om te weten hoe het weer is in bepaalde periodes, ook dit zullen we met je delen. Indien de informatie voorhanden is over het vervoer op een locatie zullen we dit uiteraard ook vermelden. Heb je zelf relevante informatie of een leuke foto over Apatzingán, laat het ons weten via de e-mail!

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Apatzingán?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Mexico.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Mexico 49 Mexicaanse peso (omgerekend: 2.61 euro) kost. Dit is 24.35% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Apatzingán betaal je met de Mexicaanse peso omgerekend 2.61 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 49 Mexicaanse peso / 3,45 euro = 14.2 Mexicaanse peso per euro. De koers op 1 januari 2016 is 18.68 Mexicaanse peso per euro. Kortom, de Mexicaanse peso staat momenteel 31% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Mexico


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Mexico zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Mexico gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Mexico. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), ZIKA-virus en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Mexico komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Mexico gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Apatzingán te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.