Hoelang is het vliegen naar Antalya Turkije

Afstand

2653 km

Vanaf Amsterdam naar Antalya

(direct)

3 uur 42 min

Vliegveld

Antalya Airport

Foto wijzigen
Het weer in Antalya
32°C

Antalya

Hoelang is het vliegen naar Antalya

Antalya is een populaire badplaats in het zuidwesten van Turkije. De stad kent een historisch centrum met een aantal moskeeën en mooie pleinen. In het centrum bevind zich ook een grote winkelstraat met een zeer gevarieerd palet aan winkels die tot zeer laat open zijn.  Verder heeft Antalya een aantal grote stranden, een echte aanrader is om tot de zonsondergang te blijven zitten want dit is echt een adem benend gezicht in Antalya.

Naar het oude centrum en de winkels wordt Antalya steeds meer bezocht door golfers. Op ca 35km van de stad liggen een aantal golfbanen van topkwaliteit met een schitterende scenery.

De zomers in Antalya zijn, net als in heel het kustgebied in Turkije, heerlijk. In de maanden juli en augustus kan het soms wat heet zijn. De winters zijn zacht, het wordt nooit echt koud. Ook een heerlijke plaats om in de nazomer nog even te vertoeven.

Het vliegveld, Antalya Airport, ligt even buiten het centrum, dus voor je het weet lig je met je voeten in het zand.

Hoelang is het vliegen naar Antalya

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Antalya?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Turkije.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Turkije 10,25 Turkse lira (omgerekend: 3.17 euro) kost. Dit is 8.12% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Antalya betaal je met de Turkse lira omgerekend 3.17 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 10,25 Turkse lira / 3,45 euro = 2.97 Turkse lira per euro. De koers op 1 januari 2016 is 3.17 Turkse lira per euro. Kortom, de Turkse lira staat momenteel 6% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Turkije


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Turkije zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Turkije gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Turkije. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid) en schistosomiasis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Turkije komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Turkije gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Antalya te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.