Hoelang is het vliegen naar Andøya Noorwegen

Afstand

1979 km

Vanaf Amsterdam naar Andøya

(via Trondheim / Værnes & Bodø)

3 uur 37 min

Vliegveld

Andøya Airport Andenes

Foto wijzigen
Het weer in Andøya
18°C

Andøya

Hoelang is het vliegen naar Andøya

Wij zijn drukdoende om alle populaire(vakantie) bestemmingen te voorzien van leuk en informatief verhaal. We zullen je informeren over de bezichtigingen en wat er te doen is. Hoe zijn de restaurants, kun je een beetje shoppen en andere interessante informatie. Niet onbelangrijk is het om te weten hoe het weer is in bepaalde periodes, ook dit zullen we met je delen. Indien de informatie voorhanden is over het vervoer op een locatie zullen we dit uiteraard ook vermelden. Heb je zelf relevante informatie of een leuke foto over Andøya, laat het ons weten via de e-mail!

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Andøya?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Noorwegen.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Noorwegen 46,8 Noorse kroon (omgerekend: 4.85 euro) kost. Dit is 40.58% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Andøya betaal je met de Noorse kroon omgerekend 4.85 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 46,8 Noorse kroon / 3,45 euro = 13.57 Noorse kroon per euro. De koers op 1 januari 2016 is 9.61 Noorse kroon per euro. Kortom, de Noorse kroon staat momenteel 29% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Noorwegen


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Noorwegen zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Noorwegen. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Noorwegen gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Andøya te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.