Hoelang is het vliegen naar Amboseli Kenia

Afstand

7291 km

Vanaf Amsterdam naar Amboseli

(via Kilimanjaro & Nairobi)

9 uur 53 min

Vliegveld

Amboseli Airport

Foto wijzigen
Het weer in Amboseli
18°C

Amboseli

Hoelang is het vliegen naar Amboseli

Amboseli

Amboseli is een nationaal park in Kenia. Het park heeft een oppervlakte van 392 vierkante meter en ligt vlakbij de Kilimanjaro, op zo’n veertig kilometer afstand. Na het nationale park Masai Mara is Amboseli het populairste nationale park in Kenia. Het park staat bekend om haar moerassen en de vele diersoorten die hier leven.

Flora en fauna in nationaal park Amboseli

Het nationaal park Amboseli is onderdeel van een ecosysteem dat bestaat uit savannes en moerassen. In het park liggen de twee grootste en voornaamste moerassen uit de regio, die voor een groot deel ontstaan door water dat van de Kilimanjaro komt. Het park heeft, dankzij dit water, een relatief grote biodiversiteit als je bedenkt dat er weinig neerslag valt. De moerassen in dit park worden bezocht door verschillende soorten dieren. Veel mensen komen naar dit park om de savanneolifant te bezichtigen, maar er zijn nog veel meer diersoorten die hier bewonderd kunnen worden. Zo kan je hier bijvoorbeeld nijlpaarden, kafferbuffels, blauwe gnoes, jachtluipaarden, leeuwen, impala’s, hyena’s, masaigiraffes en zebra’s vinden. Ook kan je in dit park goed terecht als je een vogelliefhebber hebt. Het park telt ongeveer vierhonderd verschillende soorten vogels, zoals pelikanen, ijsvogels en maar liefst 47 soorten roofvogels.

De luchthaven van Amboseli

Amboseli heeft een kleine luchthaven vanwaar Airkenya vliegtuigen vliegen. Dit vliegveld is aangelegd om het toerisme naar het nationaal park te vergroten en het park beter bereikbaar te maken.

Visum aanvragen voor Kenia

Een visum voor Kenia moet je elektronisch aanvragen voordat je vertrekt naar dit land. Het is belangrijk dat je het visum op tijd aanvraagt, omdat het nog wel eens een tijd wil duren voordat je je visum hebt. Als je het jezelf makkelijk wil maken, kan je je visum het beste aanvragen via de Visum Centrale. Een visum voor Kenia is 3 maanden geldig en moet ook binnen 3 maanden gebruikt worden. Het aanvragen van een visum kost geld, maar de hoeveelheid hangt af van de manier waarop je je visum aanvraagt. Vraag je het visum voor Kenia aan via Evisumservice.nl dan betaal je €69,95 per visum.

Vaccinaties voor Kenia


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Kenia zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319