Hoelang is het vliegen naar Agra India

Afstand

7895 km

Vanaf Amsterdam naar Agra

(via Mumbai / Bombay)

10 uur 45 min

Vliegveld

Agra

Foto wijzigen
Het weer in Agra
26°C

Agra

Hoelang is het vliegen naar Agra

Agra (Taj Mahal) is zonder twijfel India’s meest bezochte toeristische locatie dankzij haar immense, uit wit marmer vervaardigde mausoleum, de Taj Mahal. Deze monumentale ode aan de liefde werd in de vroege 17e eeuw gebouwd door grootmogol Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn derde vrouw Mumtaz Mahal. De Taj Mahal is niet alleen India’s beroemdste gebouw, maar werd begin deze eeuw bovendien uitgeroepen tot één van de New 7 Wonders of the World.

De Taj Mahal is niet het enige gebouw in Agra in zijn soort. De tombes van I'timād-ud-Daulah en Akbar de Grote zijn op zichzelf ook twee indrukwekkende mausoleums, maar ze worden gauw gepasseerd ten faveure van hun grotere zus. Het Fort van Agra, gebouwd door dezelfde Akbar de Grote, wordt nog wel massaal bezocht. Dit paleis is vervaardigd uit rood zandsteen en lijkt enigszins op het Rode Fort van Delhi, maar is een stuk beter bewaard gebleven. Hierdoor is ook het fort een niet te missen attractie in India’s Golden Triangle, welke verder bestaat uit Delhi en Jaipur.

Kheria Air Force Station doet dienst als Agra’s civiele luchthaven met verbindingen naar andere grote toeristische plaatsen in India. Wegens de grote hoeveelheid reizigers die Agra trekt zijn er plannen voor een nieuwe internationale luchthaven die rond 2017 klaar zou moeten zijn.

Hoelang is het vliegen naar Agra (Taj Mahal)

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Agra?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in India.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in India 127 Indiase roepie (omgerekend: 1.77 euro) kost. Dit is 48.7% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Agra betaal je met de Indiase roepie omgerekend 1.77 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 127 Indiase roepie / 3,45 euro = 36.81 Indiase roepie per euro. De koers op 1 januari 2016 is 71.94 Indiase roepie per euro. Kortom, de Indiase roepie staat momenteel 95% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor India


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In India zijn er geen verplichte vaccinaties.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php:319 Stack trace: #0 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/controller/calculate_do/calculate_do.controller.php(436): include() #1 /var/www/prod/20160802234722/htdocs/docroot/index.php(117): include('/var/www/prod/2...') #2 {main} thrown in /var/www/prod/20160802234722/htdocs/view/results/results.view.php on line 319