Hoelang is het vliegen naar Washington D.C. Verenigde Staten

Afstand

6187 km

Vanaf Amsterdam naar Washington D.C.

(via Newark)

8 uur 45 min

Vliegveld

Ronald Reagan Washington National Airport

Foto wijzigen
Het weer in Washington D.C.
-9°C

Washington D.C.

Hoelang is het vliegen naar Washington D.C.

Washington DC is een hele relaxte stad. En heel goedkoop. Er is zoveel te doen en te zien en het mooie is; bijna alles is gratis! Dus ook als het regent heb je zo een plan B uit je mouw geschud. Het bekendste huis van Amerika staat er, het Witte Huis. Maar daar mag je alleen (samen met de strenge beveiliging) door het hek kijken. Je kunt bijvoorbeeld het George Washington Monument bezoeken, Abe Lincoln Monument, Jefferson Monument, het Capitool en alles wat aangesloten is bij het Smithsonian Institute. Dit zijn veelal museums, de meeste zijn samen in 'the Mall'. Dit is geen Shopping Mall, maar een hele brede laan met aan weerszijde verschillende museums.  Al deze museums zijn gratis toegankelijk. De dierentuin valt ook onder het Smithsonian Institute; het is net alsof je een park inloopt, er zijn geen hekken of kaartcontroles.

Arlington Cemetery is waar o.a. JFK begraven is en vele andere prominenten. Er is zoveel te zien in en om Washington, je kunt, als je van  museums houdt, hier zo een week doorbrengen! Winkelen kun je hier ook goed en Georgetown, een van de oudste wijken van Washington, is ook een bezoekje waard.

Het klimaat is vergelijkbaar met dat van Nederland qua gemiddelde temperaturen.

 

Hoelang is het vliegen naar Washington DC

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Washington D.C.?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Verenigde Staten.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Verenigde Staten 4,93 Amerikaanse Dollar (omgerekend: 4.59 euro) kost. Dit is 33.04% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Washington D.C. betaal je met de Amerikaanse Dollar omgerekend 4.59 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 4,93 Amerikaanse Dollar / 3,45 euro = 1.43 Amerikaanse Dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.09 Amerikaanse Dollar per euro. Kortom, de Amerikaanse Dollar staat momenteel 24% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Verenigde Staten


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Verenigde Staten zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Verenigde Staten. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid) en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Washington D.C. te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.