Hoelang is het vliegen naar Vineyard Haven Verenigde Staten

Afstand

5661 km

Vanaf Amsterdam naar Vineyard Haven

(via Boston)

7 uur 41 min

Vliegveld

Martha's Vineyard Airport

Foto wijzigen
Het weer in Vineyard Haven
4°C

Vineyard Haven

Hoelang is het vliegen naar Vineyard Haven

Martha's Vineyard is een eiland, direct naast het chique Nantucket. Het is hier rustig en ademt de sfeer van het kolonialisme. Huizen en kerken zijn nog altijd in de stijl van de eerste kolonisten, je waant je bijna in een oude film. Je vind hier idyllische dorpjes langs de zee, met kleine havens en vissersbootjes. Hobbyfotografen zullen zich hier zeker vermaken. Er zijn ook veel leuke kleine restaurantjes en barretjes.  

Martha's Vineyard kun je prima kombineren met bijvoorbeeld een stedentrip Boston of New York. Je kunt vliegen, met de bus of trein, er zijn ook verschillende ferry diensten. Reken meer reistijd als je met het ov gaat, en bussen/treinen moet je van te voren goed uitzoeken. Je kunt ook een auto huren, maar de overtocht is, zeker in de zomer, erg duur. Je kunt de auto ook op het vaste land laten staan en als voetganger gaan. Reserveer je accommodatie wel van te voren; sommige hotels bieden zelfs een ophaalservice aan. Zo niet, de bussen rijden regelmatig, de chauffeurs zijn erg aardig en kennen het eiland goed.

 

Hoelang is het vliegen naar Martha's Vineyard

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Vineyard Haven?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Verenigde Staten.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Verenigde Staten 4,93 Amerikaanse Dollar (omgerekend: 4.59 euro) kost. Dit is 33.04% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Vineyard Haven betaal je met de Amerikaanse Dollar omgerekend 4.59 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 4,93 Amerikaanse Dollar / 3,45 euro = 1.43 Amerikaanse Dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.09 Amerikaanse Dollar per euro. Kortom, de Amerikaanse Dollar staat momenteel 24% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Verenigde Staten


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Verenigde Staten zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Verenigde Staten. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid) en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Vineyard Haven te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.