Hoelang is het vliegen naar Singapore Singapore

Afstand

10513 km

Vanaf Amsterdam naar Singapore

(direct)

12 uur 41 min

Vliegveld

Singapore Changi Airport

Foto wijzigen
Het weer in Singapore
27°C

Singapore

Hoelang is het vliegen naar Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en bestaat uit maar liefst 63 eilanden. De stad doet met de imponerende skyline erg modern aan. Vanaf de Mount Faber (het hoogst gelegen deel in Singapore) kun je genieten van een prachtig panorama van de stad. Singapore heeft zoals elke grote stad uiteraard meer bezienswaardigheden, zo zijn Chinatown, Sentosa Island en de Sultan Mosque absoluut aanraders om even te gaan bekijken.

Het klimaat in Singapore is tropisch. Het is hier gedurende het gehele jaar lekker warm, en met een hoge luchtvochtigheid. De temperatuur schommelt rond de 30 graden. In de maanden november t/m januari kun je hier de meeste neerslag verwachten. Is t te heet of benauwd? In de ruime keuze van overdekte, airconditioned winkelcentra kun je opdrogen.

Loop je voorbij een markt en ruikt het daar bijzonder penetrant? Dan is kans groot dat er durians worden verkocht. Een vrucht uit Azië die een beetje lijkt op 'n grote litchi. Het Esplanade gebouw aan het water lijkt op een hele grote durian, een mooi voorbeeld van moderne architectuur. 

Het openbaar vervoer is prima geregeld in Singapore, bussen en metro’s rijden af en aan. Er rijden ongeveer 25000 taxi’s welke voor een zeer schappelijk tarief je overal heen kunnen brengen. Maar neem je net gekochte durian niet mee de taxi in! Die stank van deze vrucht wordt niet gewaardeerd en kan je zelfs een boete opleveren!

Singapore is voor veel vluchten vanuit Europa naar Australië de tussenstop op de zogeheten Kangaroo Route. Het vliegveld Changi is de internationale luchthaven van Singapore. Als je een lange overstaptijd hebt op dit vliegveld, is dat zeker geen straf. Alle grote vliegtuigmaatschappijen komen hier voorbij, dus kun je je prima vermaken met vliegtuigen spotten. Tenzij je na die lange vlucht even genoeg hebt van vliegtuigen, dan kun je ook even zennen in de vlindertuin.   

Hoelang is het vliegen naar Singapore

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Singapore?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Singapore.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Singapore 4,7 Singaporese dollar (omgerekend: 3.04 euro) kost. Dit is 11.88% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Singapore betaal je met de Singaporese dollar omgerekend 3.04 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 4,7 Singaporese dollar / 3,45 euro = 1.36 Singaporese dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.54 Singaporese dollar per euro. Kortom, de Singaporese dollar staat momenteel 12% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Singapore


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Singapore zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Singapore. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, dengue (knokkelkoorts), Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Singapore komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Singapore te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.