Hoelang is het vliegen naar Siem Reap Cambodja

Afstand

9538 km

Vanaf Amsterdam naar Siem Reap

(via Bangkok (Bang Phli Samut Prakan))

12 uur 21 min

Vliegveld

Siem Reap International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Siem Reap
26°C

Siem Reap

Hoelang is het vliegen naar Siem Reap

Siem Reap, Cambodja. De stad zelf heeft niet heel veel te bieden, er zijn een aantal hotels en kleine winkeltjes. Dit heeft uiteraard zijn charme maar wat Siem Reap echt op de kaart heeft gezet is het nabij gelegen Angkor.

Het Angkor (Heilige stad) is de hoofdstad van het Khmer-Rijk dat van de 9e tot de 14e eeuw dat een groot gebied van het hedendaagse Cambodja en Vietnam beheerste.  Het centrale deel van de stad bestaat uit een ommuurde binnenstad met slotgracht, de Angkor Thom. De bekendste tempel, de Angkor Wat ligt buiten deze ommuring. Deze hindoeïstische tempel wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Het gebouw beslaat een oppervlakte van een vierkante kilometer en op het hoogste punt is de tempel wel 65 meter hoog. Als je je bedenkt dat er voor de bouw van deze tempel miljoenen blokken steen zijn gebruikt. Soms met een gewicht van  1500kg en deze uit de steengroeve 45km verderop afkomstig zijn. Dan maakt het de tempel allen nog maar indrukwekkender. Het immense gebied, de natuur en de rust die deze tempel uitstraalt is iets dat je zelf moet ervaren. De Angkor wat is de trots van Cambodja en staat daarom prominent afgebeeld op de vlag van het land.

Klimaat is tropisch en het hele jaar warm, tussen de 27 en 33 graden. Het regent er het meeste in de maanden juni t/m oktober.

Het vliegveld van Siem Reap, het Siem Reap-Angkor International Airport ligt op slechts 7km van de stad.

Hoelang is het vliegen naar Siem Reap

Vaccinaties voor Cambodja


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Cambodja zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Cambodja gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Cambodja. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, buiktyfus, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose, dengue (knokkelkoorts), schistosomiasis, Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Cambodja komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Cambodja gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Siem Reap te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.