Hoelang is het vliegen naar Sharm el-Sheikh Egypte

Afstand

3661 km

Vanaf Amsterdam naar Sharm el-Sheikh

(via Cairo)

5 uur 31 min

Vliegveld

Sharm el-Sheikh International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Sharm el-Sheikh
16°C

Sharm el-Sheikh

Hoelang is het vliegen naar Sharm el-Sheikh

Sharm-el Sheikh ‘City of Peace’ ligt in het oosten van Egypte op het schiereiland Sinaï aan de monding van de Golf van Akaba. De stad is een belangrijk toeristisch oord. Dit komt met name door het rustige en heldere water dat dit deel van de Rode zee tot een populaire duikbestemming maakt. In de omgeving liggen een aantal schitterende golfbanen en nationale parken. Het stadscentrum van Sharm-el Sheikh (Naama Bay) doet zeer westers aan, alle internationale winkelketens zijn aanwezig. In de middaguren zijn de meeste winkels gesloten aangezien de temperatuur hier behoorlijk kan oplopen.

Het weer in Sharm-el Sheikh is gedurende voor en najaar heerlijk vertoeven. In de zomermaanden is het er gewoonweg heet. De temperatuur loopt in mei t/m september regelmatig op tot ver boven de 30 graden. De regenval is het hele jaar nihil te noemen. De watertemperatuur van de Rode zee ligt het hele jaar tussen de 20 en de 30 graden. 

Het nabij gelegen vliegveld Sharm-el Sheikh Airport is na de luchthaven van Cairo de drukste luchthaven van Egypte. De luchthaven verwerkt jaarlijks bijna 7 miljoen passagiers.

Hoelang is het vliegen naar Sharm-el Sheikh

 

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Sharm el-Sheikh?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Egypte.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Egypte 16,93 Egyptische pond (omgerekend: 2.01 euro) kost. Dit is 41.74% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Sharm el-Sheikh betaal je met de Egyptische pond omgerekend 2.01 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 16,93 Egyptische pond / 3,45 euro = 4.91 Egyptische pond per euro. De koers op 1 januari 2016 is 8.5 Egyptische pond per euro. Kortom, de Egyptische pond staat momenteel 73% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Egypte


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Egypte zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Egypte gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Egypte. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond) en schistosomiasis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Egypte gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Sharm el-Sheikh te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.