Hoelang is het vliegen naar Seoel Zuid-Korea

Afstand

8553 km

Vanaf Amsterdam naar Seoel

(direct)

10 uur 40 min

Vliegveld

Incheon International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Seoel
1°C

Seoel

Hoelang is het vliegen naar Seoel

Seoel, hoofdstad van Zuid-Korea. Seoel ligt in het noordwesten van het land aan de rivier de Han. Seoel is een van de dichtstbevolkte steden ter wereld en huisvest 11 miljoen inwoners, als je de voorsteden erbij op zou tellen wonen er bijna 23 miljoen mensen. In de rest van Zuid-Korea wonen ongeveer net zoveel mensen. Je zou verwachten dat er dan wel wat te doen is in Seoel, en dat is ook zo. De stad heeft veel bezienswaardigheden, de Gwanghwamum poort, verschillende tempels, musea, en een heleboel standbeelden. Een trip naar Seoel staat garant voor spectaculaire foto’s. Mocht je niet zo van de oudere gebouwen houden, dan heeft Seoel nog een aantal indrukwekkende wolkenkrabbers en uiteraard de Seoul Tower.

Shoppen in Seoel? Dat kan absoluut! Het Dongdaemum of de Myeongdong waar je veel boetieks van internationale merken aantreft. Maar zoals in iedere grote stad kun je eigenlijk alles vinden in Seoel.

Het weer in Seoel is gedurende de zomer prima vertoeven, de temperatuur ligt in de maanden mei t/m september rond de 20-22 graden. In de wintermaanden koelt het flink af, Hartje winter schommelt de temperatuur rond het vriespunt. Januari is de koudste maand. Zo kan het nog wel eens -10 graden kan zijn.

Incheon International Airport is het belangrijkste vliegveld van Seoel  en verzorgt vrijwel al het internationale luchtverkeer. Het vliegveld is gelegen op een eiland ongeveer 30km ten westen van Seoel. Het vliegveld is in 2011 geopend, dus alles glimt nog!

 

Hoelang is het vliegen naar Seoel

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Seoel?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Zuid-Korea.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Zuid-Korea 4300 Zuid-Koreaanse won (omgerekend: 3.34 euro) kost. Dit is 3.19% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Seoel betaal je met de Zuid-Koreaanse won omgerekend 3.34 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 4300 Zuid-Koreaanse won / 3,45 euro = 1246.38 Zuid-Koreaanse won per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1276.83 Zuid-Koreaanse won per euro. Kortom, de Zuid-Koreaanse won staat momenteel 2% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Zuid-Korea


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Zuid-Korea zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Zuid-Korea gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Zuid-Korea. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), tuberculose, tekenencefalitis en Japanse encefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Zuid-Korea komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Zuid-Korea gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree en een klamboe mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Seoel te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.