Hoelang is het vliegen naar San Francisco Verenigde Staten

Afstand

8786 km

Vanaf Amsterdam naar San Francisco

(direct)

10 uur 54 min

Vliegveld

San Francisco International Airport

Foto wijzigen
Het weer in San Francisco
21°C

San Francisco

Hoelang is het vliegen naar San Francisco

San Francisco in de staat Californië, is een van de populairste toeristische steden ter wereld. San Francisco heeft een aantal mooie stranden en bezienswaardigheden. Zoals: de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown, Postcard Row en de diverse kabeltrams. Uiteraard zijn de wolkenkrabbers ook goed vertegenwoordigd in San Francisco, welke je mooi kan zien liggen vanaf de San Francisco-Oakland Bay Bridge.

San Francisco spreekt altijd tot de verbeelding, vanwege de vele films die hier opgenomen zijn, denk aan the Rock, Catch me if you can, the pursuit of happiness, Mrs. Doubtfire en nog veel meer. San Francisco was ook het Mekka van de hippies in de jaren 60; met als hoogtepunt 'the summer of love' in 1967.

Het klimaat in San Francisco is mediterraan, echter aangezien de ligging vrij noordelijk is, wordt het er niet echt warm. De gemiddelde maximum temperatuur ligt in de maanden april t/m november rond de 18-19 graden, uiteraard kan het er wel warmer zijn in de zomer. De meeste neerslag is in de winter maar echt koud wordt het niet, ga uit van een graad of 8-9 als je echt pech hebt.  De stad is in de zomermaanden vaak gehuld in een laag mist wat mooie plaatjes oplevert.

In San Mateo County, 21 km ten zuiden van de stad, ligt het vliegveld San Francisco International Airport.

Hoelang is het vliegen naar San Francisco

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in San Francisco?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Verenigde Staten.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Verenigde Staten 4,93 Amerikaanse Dollar (omgerekend: 4.59 euro) kost. Dit is 33.04% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In San Francisco betaal je met de Amerikaanse Dollar omgerekend 4.59 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 4,93 Amerikaanse Dollar / 3,45 euro = 1.43 Amerikaanse Dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.09 Amerikaanse Dollar per euro. Kortom, de Amerikaanse Dollar staat momenteel 24% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Verenigde Staten


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Verenigde Staten zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Verenigde Staten. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid) en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van San Francisco te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.