Hoelang is het vliegen naar Phuket Thailand

Afstand

9881 km

Vanaf Amsterdam naar Phuket

(via Bangkok (Bang Phli Samut Prakan))

12 uur 51 min

Vliegveld

Phuket International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Phuket
25°C

Phuket

Hoelang is het vliegen naar Phuket

Phuket ligt in het zuiden van Thailand. In Phuket is er nog veel te zien van de Portugees-koloniale architectuur. Maar naast Portugees voelt het stadje ook enigszins Chinees aan. Dit komt omdat de bewoners van Phuket vaak van Chinese afkomst zijn. Het eiland Phuket werd op 2e kerstdag 2004 getroffen door de tsunami als gevolg van een aardbeving. Inmiddels is het eiland weer up-and-running en merk je nauwelijks meer iets van deze natuurramp. Het eiland heeft een aantal schitterende stranden aan de westkust; het drukst bezocht is het strand bij Patong. De natuur op het eiland kan niet onopgemerkt blijven, Phuket heeft ook hele mooie watervallen. De 3 Bay view point heeft uitzicht op de drie stranden Kata Yai, Kata Noi en Karon. Rondom het eiland kun je prima duiken. Dus mocht je zin hebben om iets te doen, in plaats van op het strand luieren, dan kun je hier prima vermaken.

Absolute aanraders zijn de Phang Nga Baai in het noordelijker gelegen vaste land, of een boottrip naar Koh Phi Phi, de boottrip duurt ongeveer anderhalf uur, maar zoiets heb je nog nooit gezien.. Misschien herinner je je nog de film 'the Beach'? Die is hier opgenomen.

Gedurende het hele jaar is het zo’n 28-30 graden. In de maanden mei t/m oktober valt er verreweg de meeste regen. Meestal valt de regen in de namiddag of avond, en dan komt het met bakken naar beneden.

Phuket International Airport ontvangt reizigers van over de hele wereld en is het op 1 na drukste vliegveld van Thailand.

 Hoelang is het vliegen naar Phuket

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Phuket?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Thailand.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Thailand 112 Thaise baht (omgerekend: 2.88 euro) kost. Dit is 16.52% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Phuket betaal je met de Thaise baht omgerekend 2.88 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 112 Thaise baht / 3,45 euro = 32.46 Thaise baht per euro. De koers op 1 januari 2016 is 39.14 Thaise baht per euro. Kortom, de Thaise baht staat momenteel 20% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Thailand


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Thailand zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Thailand gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Thailand. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), ZIKA-virus, tuberculose, dengue (knokkelkoorts), schistosomiasis, Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Thailand komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Thailand gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Phuket te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.