Hoelang is het vliegen naar Phnom Penh Cambodja

Afstand

9710 km

Vanaf Amsterdam naar Phnom Penh

(via Bangkok (Bang Phli Samut Prakan))

12 uur 36 min

Vliegveld

Pochentong Airport

Foto wijzigen
Het weer in Phnom Penh
29°C

Phnom Penh

Hoelang is het vliegen naar Phnom Penh

Phnom Penh

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Deze stad ligt in het zuidoosten van Cambodja. De rivieren Mekong en Tonlé Saprivier komen samen in deze stad. De rivier de Bassac splitst zich hier weer af van de rivier de Mekong. Het woord ‘Phnom’ betekent heuvel. Letterlijk betekent ‘Phnom Penh’: “De heuvel van Penh”. Volgens de verhalen zou Penh een vrouw zijn, die vier Boeddhabeelden vond in de rivier de Mekong. Zij wierp een heuvel op en plaatste deze beelden in een gebedsplaats. Deze gebedsplaats bestaat nog steeds.

Bezienswaardigheden in Phnom Penh

Als je in Phnom Penh bent, mag je geen tempels missen. Er zijn verschillende tempels in de stad die je kunt bezoeken. Zo zijn er de Zilveren Pagode, de Wat Phnom, de Wat Ounalom, de Wat Lang Ka en de Wat Koh. Als je van kunst houdt, kan je in Phnom Penh ook prima terecht. Je kunt bijvoorbeeld naar het Nationaal Museum van Cambodja, of naar het Tuol-Sleng-museum. Als je het echte Cambodjaanse leven wil meemaken, moet je naar é&eactue;n van de bekende markten in Phnom Penh gaan, bijvoorbeeld de Centrale Markt, de Toul Tom Pong-markt of de O’Russeimarkt.

De luchthaven van Phnom Penh

Phnom Penh heeft een eigen luchthaven met de naam: Phnom Penh International Airport. Dit is een klein, maar gezellig vliegveld, waar tegenwoordig steeds meer reizigers komen. Deze luchthaven ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van de stad Phnom Penh.

Eten in Phnom Penh

De Cambodjaanse keuken staat bekend om haar eenvoud en verse ingrediënten. Het eten in Cambodja is geen noodzakelijk iets, maar het is onderdeel van de levensstijl van de Cambodjanen. Dit zie je terug in de hoofdstad van het land: Phnom Penh. Hier zijn veel goedkope en gezellige restaurantjes, bedoeld om te eten en sociaal contact te hebben. Als toerist is het ontzettend leuk om naar restaurantjes te zoeken waar alleen maar locals eten.

Vervoer in Phnom Penh

Openbaar vervoer is er nog niet zo heel lang in Phnom Penh, maar sinds kort wordt er geëxperimenteerd met buslijnen. Hiervoor werd er alleen maar gebruik gemaakt van auto’s motoren, motortaxi’s of tuktuks. Omdat de buslijnen nog steeds in de experimentele fase zitten, wordt het als toerist aangeraden om je per motortaxi of tuktuk te verplaatsen. Dit is nog steeds de meest normale en handige manier om binnen de stad van A naar B te komen.

Visum aanvragen voor Phnom Penh

Als je naar Cambodja wil, is het slim om je visum aan te vragen via het visumbureau Evisumservice.nl. Dit visumbureau is gespecialiseerd in het regelen van visa voor landen in Azië, Oost-Europa en Afrika. Als je naar Cambodja reist is het belangrijk dat je paspoort nog 6 maanden geldig is als je aankomt in Cambodja. Je kunt kiezen voor een toeristenvisum. Je kunt dan 30 dagen in het land blijven.

Vaccinaties voor Cambodja


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Cambodja zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Cambodja gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Cambodja. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, buiktyfus, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose, dengue (knokkelkoorts), schistosomiasis, Japanse encefalitis en gele koorts. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Cambodja komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Cambodja gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree, een klamboe en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Phnom Penh te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.