Hoelang is het vliegen naar Madeira Portugal

Afstand

2784 km

Vanaf Amsterdam naar Madeira

(direct)

3 uur 51 min

Vliegveld

Madeira Airport(Funchal) (Aeroporto da Madeira)

Foto wijzigen
Het weer in Madeira
16°C

Madeira

Hoelang is het vliegen naar Madeira

Madeira. Een prachtig eiland in de Atlantische oceaan, 700 kilometer ten noordwesten van Afrika. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en is daarom erg vruchtbaar. Er zijn veel bossen en bergen, vanwege de diversiteit aan bloemen is dit eiland erg geliefd bij de natuurliefhebber. Als irrigatiesysteem lopen er verschillende kleine waterkanaaltjes over het hele eiland. Deze zijn over de hele lengte op gelijke hoogte. Naast deze zogenoemde levadas loopt een pad, en levada walking is erg populair bij de toeristen! Omdat je dus gedurende de hele wandeling geen hoogteverschillen hebt is het ook niet zo intensief. Een levada kan hoog zijn, de meeste zijn makkelijk te bereiken en de buschauffeurs weten precies waar je ze af moeten zetten om bij het startpunt te komen van een levada. Er zijn wel verschillende moeilijkheidsgraden, er zijn wandelingen vlak langs een afgrond zonder railing, of de weg wordt geblokkeert door een waterval. Dan heb je geen keus dan door de waterval heen! Een beetje inlezen van te voren kan dus geen kwaad.

De hoofdstad Funchal heeft vele leuke winkels en geweldige ijssalons! Kijk wel eerst even hoe groot de ijscoupe van de buurman is, want waarschijnlijk kun je met z'n 2-en 1 ijscoupe delen. Funchal ligt aan de haven en daar worden ook verschillende boottrips aangeboden. Het is heerlijk op het water en hoogst waarschijnlijk kom je ook nog dolfijnen tegen!

Het eiland kent geen massatoerisme en is daarom een ideale plek om even lekker tot rust te komen. Er is wel een hoogseizoen, zodra de lente begint staat het hele eiland in bloei en deze bloemenpracht trekt veel toeristen aan. Madeira heeft een mild klimaat waarbij de temperatuur vrijwel het gehele jaar rond de 20 graden schommelt.

Madeira airport staat bekend als Aeroporto Internacional da Madeira of Aeroporto de Santa Catarina. En ligt ongeveer 10 km ten noordosten van de stad Funchal.

Hoelang is het vliegen naar Madeira

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Madeira?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Portugal.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Portugal 3 euro kost. Dit is 13.04% minder.

Vaccinaties voor Portugal


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Portugal zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Portugal. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Madeira te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.