Hoelang is het vliegen naar Grenoble Frankrijk

Afstand

773 km

Vanaf Amsterdam naar Grenoble

(fictieve route)

1 uur 39 min

Vliegveld

Grenoble-Isère Airport

Foto wijzigen
Het weer in Grenoble
1°C

Grenoble

Hoelang is het vliegen naar Grenoble

Grenoble. Dè aanvlieghaven voor de franse wintersportgebieden. Bijvoorbeeld het bekende Alpe d'Huez en les Deux Alpes liggen op ongeveer een anderhalf uur met de bus bij Grenoble vandaan. De ligging van Grenoble is prachtig, aan de voet van de Alpen. Als je dus door de stad loopt zie je de bergen op de achtergrond, en het geeft de stad een speciaal karakter.

Dwars door Grenoble loopt de rivier de Isère en over deze rivier is een kabelbaan, met een soort van ronde bollen waar je in zit. Deze neemt je mee naar de Fort de la Bastille, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Je kunt ook met de trap, maar als je al een paar dagen hebt geskied, en barst van de spierpijn, is het niet echt aan te raden.

Hier winkelen is leuk! Er zijn veel winkels, afgewisseld met mooie kerken, fonteinen en mooie franse balkons. Je winkeltrip kun je hier prima kombineren met een beetje kultuur snuiven.. en voor de fijnproevers onder ons; in de stad vind je typisch franse patisserie's, met heerlijke lekkernijen!

Het weer is typisch berggebied, in de zomer wordt het niet echt heel heet, 26 graden is zo ongeveer het maximale. In de winter is het koud, maar niet heel erg anders dan de temperatuur in Nederland; gemiddeld tussen de -3 en 5 graden.

 

Hoelang is het vliegen naar Grenoble

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Grenoble?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Frankrijk.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Frankrijk 4,1 euro kost. Dit is 18.84% meer.

Vaccinaties voor Frankrijk


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Frankrijk zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Frankrijk. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Frankrijk gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Grenoble te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.