Hoelang is het vliegen naar Frankfurt am Main Duitsland

Afstand

366 km

Vanaf Amsterdam naar Frankfurt am Main

(direct)

uur 40 min

Vliegveld

Frankfurt Airport (Frankfurt am Main Airport) (Rhein-Main Airport)

Foto wijzigen
Het weer in Frankfurt am Main
19°C

Frankfurt am Main

Hoelang is het vliegen naar Frankfurt am Main

Frankfurt of voluit Frankfurt am Main, de stad ligt aan de rivier de Main. De stad is gelegen aan weerskanten van deze rivier en met 19 bruggen zijn de twee helften met elkaar verbonden. De stad is het financiële centrum van Duitsland. Diverse grote banken die hier hun hoofdkantoor hebben gevestigd. Zo ook het schitterende zwarte hoofdkantoor van de Deutsche bank. Aangezien Frankfurt in Europa een centrale ligging heeft speelt de stad in Europa ook een belangrijke rol voor zowel economie als verbindingspunt voor zowel trein als luchtverkeer. 

De stad is een van de weinige Europese steden die word gedomineerd door veel hoge wolkenkrabbers en wordt ook wel het Mainhatten genoemd. Deze hoge gebouwen zijn voornamelijk te vinden in het Bankenviertel. De stad heeft ook een aantal schitterende oude gebouwen zoals De Alte Open aan de Opernplatz en de Vakwerkhuizen aan de Romerberg. In de stad worden geregeld evenementen en beurzen gegeven. Uiteraard zal de jaarlijkse kerstmarkt in dit rijtje ook niet ontbreken. 

Shoppen in Frankfurt? Trek daar maar een weekendje voor uit want de stad staat bol van de enorme winkelcentra en lange staten waar de grote namen Louis Viton, Prada, Versace etc. etc. allemaal vertegenwoordigd zijn. De straten Zeil, Goethestrasse, Fressgass,  en de Berger Strasse behoren tot de grootste langste en drukste winkelstraten van Duitsland.

In het zuiden van Frankfurt ligt het Frankfurter Stadtwald dit is met 5.000 hectare het grootste binnenstedelijke bos van Duitsland. Naast dit grote park heeft de stad nog zeker 50 groen gebieden in de stad. 

Het nachtleven in Frankfurt is zeer divers, er zijn vele restaurants bars en clubs. Qua muziekstroom is er werkelijk van alles te vinden. De bekendste muziekstroom in Frankfurt is wellicht de Techno. Volgens  vele ligt de geboorteplaats van Techno in Frankfurt, hier werd voor het eerst de hardere, diepere stijl van de acid house ter oren gebracht. Om de wortels van deze muziek is goed te proeven is een bezoekje aan Frankfurt absoluut de moeite waard 

Frankfurt heeft zachte winters en relatief warme zomers.  De temperatuur kan zomaar oplopen tot 30 graden. De warmste temperatuur ooit gemeten in Frankfurt is 38,7 graden. 

Frankfurt heeft zoals beschreven een belangrijke internationale rol wat betreft vervoer. De stad heeft dan ook een zeer uitgebreid stads en streekvervoer. treinen, metro ‘s, trams en bussen rijden af en aan. Ook in de voor de luchtvaart is luchthaven Frankfurt am Main een belangrijke bestemming. Na Heathrow is Frankfurt met 54,2 miljoen passagiers de belangrijkste luchthaven in Europa.  Frankfurt heeft nog een 2e luchthaven op ongeveer 125km van de stad, Frankfurt-Hahn.

Hoelang is het vliegen naar Frankfurt am Main

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Frankfurt am Main?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Duitsland.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Duitsland 3,59 euro kost. Dit is 4.06% meer.

Vaccinaties voor Duitsland


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Duitsland zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Duitsland. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Duitsland gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Frankfurt am Main te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.