Hoelang is het vliegen naar Florence Italië

Afstand

1059 km

Vanaf Amsterdam naar Florence

(direct)

1 uur 31 min

Vliegveld

Florence-Peretola "Amerigo Vespucci" Airport

Foto wijzigen
Het weer in Florence
3°C

Florence

Hoelang is het vliegen naar Florence

Florence ligt in Toscane, Italië. De stad is gesticht door Julius Cesar voor de ‘gepensioneerde’ soldaten van het Romeinse Rijk. Florence is de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa. Het centrum staat bol van de gebouwen en kunstwerken uit deze periode. Tal van kerken zoals de Santa Maria del Fiore, beter bekend als Duomo,  de Basilica San Lorenzo. Diverse bruggen, paleizen, pleinen en parken versieren de stad. In Florence ben je als cultuursnuiver helemaal in je element.

Winkelen in Florence, dat van de gewone markt tot poep chique. De vier grootste winkelstraten zijn de Via de Tornabuni, de Via dei Calzzaiuoli, de Via Calimala en de Via Maggio, neem maar een extra koffer mee want je vind hier werkelijk van alles. Het eten in Florence, is eigenlijk zoals in heel Italië, om je vingers bij op te eten! Pasta’s, diverse salades, en uiteraard de pizza’s. met een lekker rood wijntje erbij, beetje uitbuiken.. voetjes omhoog. Kortom, vakantie zoals het bedoeld is!

Het weer in Florence is zeer aangenaam, warme tot zelfs hete zomers waarbij de temperatuur lekker oploopt. En 30 graden geen uitzondering is. De winters zijn zacht en je kan hier tot laat in het najaar nog even lekker bijkomen.

Opmerkelijk is dat de stad Florence, de naam die de buitenlanders er aangeven, bekender is dan hoe de stad daadwerkelijk heet, namelijk, Firenze. Hiermee is het een van de weinige steden ter wereld die bekender is onder de naam die in het buitenland wordt gebruikt dan de naam die de stad in de eigentaal heeft.

Het vliegveld van Florence is het Florence-Peretola "Amerigo Vespucci" Airport, de luchthaven ligt op zo’n  5km van het centrum.

Hoelang is het vliegen naar Florence

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Florence?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Italië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Italië 4 euro kost. Dit is 15.94% meer.

Vaccinaties voor Italië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Italië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Italië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Italië gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Florence te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.