Hoelang is het vliegen naar Detroit Verenigde Staten

Afstand

6322 km

Vanaf Amsterdam naar Detroit

(direct)

8 uur 16 min

Vliegveld

Detroit Metropolitan Wayne County Airport

Foto wijzigen
Het weer in Detroit
6°C

Detroit

Hoelang is het vliegen naar Detroit

Detroit. De ooit zo befaamde stad voor zijn autoindustrie, motown sound en werkgelegenheid is bankroet. En dat zie je aan alles. Het is misschien grenzend aan ramptoerisme om hier een bezoekje te brengen. In het hotel werd gezegd, dat 'savonds alleen over straat niet kan, een taxiservice werd aangeboden. Toch, als je de richtlijnen van de receptioniste opvolgt kun je Detroit ook als toerist ontdekken.

Hitsville U.S.A. huisvest het Motown Museum. In 1959 opende Berry Gordy zijn opname studio en contracteerde verschillende artiesten. De stad werd beroemd om zijn motown sound door o.a. de Supremes, de Temptations, Marvin Gaye, de Jackson 5 en ga maar door.  Het is bijzonder om een kijkje in de studio te nemen waar deze artiesten echt gezongen hebben. Let wel, op zondag en maandag is het museum gesloten.

Detroit heeft een mooie promenade (der river walk) langs de Detroit river. Aan de andere kant zie je Windsor, in Canada liggen. Belle Isle Park is n eiland in het midden, met o.a. een aquarium. Je kunt in Detroit ook fietsen huren en daarnaartoe fietsen. Ga je van de hoofdwegen af zie je de verpaupering van de stad pas goed. Oude leegstaande gebouwen, met ingeslagen ramen. Geasfalteerde straten die vol zitten met scheuren en gaten. En niemand die je op straat ziet.

Detroit heeft een landklimaat, de zomers zijn warm en winters kunnen erg koud zijn. De meeste neerslag in de winter is dan ook sneeuw.

 

Hoelang is het vliegen naar Detroit

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Detroit?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Verenigde Staten.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Verenigde Staten 4,93 Amerikaanse Dollar (omgerekend: 4.59 euro) kost. Dit is 33.04% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Detroit betaal je met de Amerikaanse Dollar omgerekend 4.59 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 4,93 Amerikaanse Dollar / 3,45 euro = 1.43 Amerikaanse Dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.09 Amerikaanse Dollar per euro. Kortom, de Amerikaanse Dollar staat momenteel 24% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Verenigde Staten


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Verenigde Staten zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Verenigde Staten. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid) en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Detroit te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.