Hoelang is het vliegen naar Kopenhagen Denemarken

Afstand

633 km

Vanaf Amsterdam naar Kopenhagen

(direct)

1 uur 3 min

Vliegveld

Copenhagen Airport Kastrup

Foto wijzigen
Het weer in Kopenhagen
12°C

Kopenhagen

Hoelang is het vliegen naar Kopenhagen

Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken. De stad ligt aan de oostkust van het eiland Seeland, Aan de overkant van Kopenhagen ligt de Zweedse stad Malmö. Sinds 2000 worden deze steden met elkaar verbonden door Sontbrug. Deze brug is werkelijk gigantisch, 16km lang 200 meter hoog en overspanningen van bijna een halve kilometer. Ruim 18.000 voertuigen passeren deze brug dagelijks. Een ritje over de Sontbrug kost je 45 Euro, niet te snel rijden, dan heb je er langer plezier van.

Naast deze brug heeft Kopenhagen meer te bieden qua mooie gebouwen. Zo is het stadhuis, de Strogat (een voetgangersgebied) de kleurrijke Nyhavn en diverse kastelen het bekijken waard. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de Carlsberg brouwerij  of het Guiness book of records museum. Verder is Kopenhagen een groene stad met veel parken.

Je zou het niet verwachten, of misschien ook wel, Kopenhagen heeft een strand. Dit strand kan flink vollopen als het een beetje behoorlijk weer is. De zomers zijn niet zoals in het zuiden van Europa dis met een graad of 23-25 moet je echt wel tevreden zijn. Uiteraard kan het in juni t/m september wel eens warmer worden, maar zo vaak zal dit niet gebeuren. De wintermaanden zijn behoorlijk fris tot gewoon koud te noemen. In de wintermaanden november t/m februari  is de gemiddelde minimale temperatuur -2 graden. 

Kopenhagen heeft een van de hoogste aantal bars en restaurant per inwoner. Deze blijven ook nog eens lang open ook. Een nachtclub blijft hier echt de hele nacht openen! Denemarken heeft van oudsher een nauwe band met brouwerijen en alcohol. Als oom agent je op straat een biertje ziet drinken zal deze waarschijnlijk de schouders ophalen. Let wel, alcohol in het verkeer is overal verboden, en in Denemarken tillen ze hier zwaarder aan dan in de meeste landen. 

Het reizen binnen Kopenhagen kan uitstekend per voet of met de fiets, een andere niet allerdaagse methode is de watertaxi. De luchthaven van Kopenhagen, Kastrup is de grootste van Scandinavië. 

Hoelang is het vliegen naar Kopenhagen

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Kopenhagen?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Denemarken.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Denemarken 30 Deense kroon (omgerekend: 4.02 euro) kost. Dit is 16.52% meer.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Kopenhagen betaal je met de Deense kroon omgerekend 4.02 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 30 Deense kroon / 3,45 euro = 8.7 Deense kroon per euro. De koers op 1 januari 2016 is 7.46 Deense kroon per euro. Kortom, de Deense kroon staat momenteel 14% lager (ondergewaardeerd).

Vaccinaties voor Denemarken


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Denemarken zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Denemarken. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Denemarken gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Kopenhagen te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.