Hoelang is het vliegen naar Chichen Itza Mexico

Afstand

8418 km

Vanaf Amsterdam naar Chichen Itza

(fictieve route)

10 uur 55 min

Vliegveld

Chichen Itza International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Chichen Itza
18°C

Chichen Itza

Hoelang is het vliegen naar Chichen Itza

Mérida ligt in het zuidoosten van Mexico op 25km van de Golf van Mexico. In het centrum van Mérida zijn heel wat bezichtigingen zoals het Plaza Grande en de kathedraal van Mérida. Aangezien Mérida niet ver van de Golf van Mexico ligt is een uitstapje naar het strand prima te doen. Een leuk stadje aan de Golf is Progreso, witte stranden en een enorme pier (de Calle 82) waar de grote cruiseschepen die van en naar het caribisch gebied gaan aanmeren.  

Ongeveer 45km ten oosten van Mérida liggen de ruïnes van Chichén Itzá. Dit was een van de belangrijkste steden van de Maya’s. De piramide van Kukulcán is het bekendste gebouw . Verder bestaat de Chichén Itzá uit tal van gebouwen, waaronder de Tempel van de krijgers El Caracol en de Patio van duizend kolommen. De Chichén Itzá is zo een bijzondere plaats dat het een plekje heeft gekregen op de lijst van The 7 New Wonders of the World.

Niet ver van de Chichén Itzá ligt de krater van Chicxulub die is ontstaan door een inslag van een meteoriet. Deze is waarschijnlijk verantwoordelijk is geweest voor het uitsterven van de dinosauriërs. Stel je van deze krater niet al te veel voor, het is immers al even geleden, en de natuur heeft niet stilgestaan.

Het weer in Mérida is niet verkeerd. Gedurende het hele jaar ligt de temperatuur rond de 25-28 graden, in de zomermaanden regent het echter wat vaker. Maar dit is vaak in 1x heel veel, dan ben je er maar meteen vanaf.

De luchthaven van Mérida (Manuel Crescencio Rejón International Airport) voorziet in een aantal luchten naar nabij gelegen landen zoals Honduras, Belize maar ook naar Amerika (Los Angeles en Miami).

Hoelang is het vliegen naar Mérida

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Chichen Itza?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Mexico.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Mexico 49 Mexicaanse peso (omgerekend: 2.61 euro) kost. Dit is 24.35% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Chichen Itza betaal je met de Mexicaanse peso omgerekend 2.61 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 49 Mexicaanse peso / 3,45 euro = 14.2 Mexicaanse peso per euro. De koers op 1 januari 2016 is 18.68 Mexicaanse peso per euro. Kortom, de Mexicaanse peso staat momenteel 31% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Mexico


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Mexico zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Mexico gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Mexico. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), ZIKA-virus en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Let op! In Mexico komt Malaria voor. Er zijn verschillen de manieren om te weren tegen Malaria, vraag ernaar tijdens je afspraak met de GGD medewerker.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Mexico gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree en een thermometer mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Chichen Itza te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.