Hoelang is het vliegen naar Boekarest Roemenië

Afstand

1788 km

Vanaf Amsterdam naar Boekarest

(fictieve route)

2 uur 48 min

Vliegveld

Bucharest "Aurel Vlaicu" International Airport (formerly Baneasa Airport)

Foto wijzigen
Het weer in Boekarest
30°C

Boekarest

Hoelang is het vliegen naar Boekarest

Boekarest, hoofdstad van Roemenië. De stad ligt in het zuidoosten aan de rivier de Dâmbovița dat zijrivieren zijn van de Donau. In de stad is er aan deze rivier een kunstmatig meer en een park aangelegd (het Cișmigiupark). Dit park is vooral in de winter een schitterend gezicht en heeft voor veel dichters en schilders als inspiratie gediend. Naast dit park kent Boekarest nog een aantal bezienswaardigheden en musea, zoals het museum of Art. Boekarest wordt steeds moderner en doet allang niet meer onder voor de meeste west Europese steden.

Er is geen centrale plaats om uit te gaan, her en der door de stad kun je terecht in diverse barretjes, clubs en discotheken. Boekarest staat bekend om de electronic music club de Kristal Glam Club en Studio Martin.

Het weer in Boekarest is te typeren als een landklimaat, koude winters en warme tot hete zomers. Gedurende de winter valt de meeste neerslag en kan door de sneeuw schitterende plaatjes opleveren. In de zomer ligt de temperatuur rond de 23-25 graden, uitschieters naar de 37-38 zijn niet ondenkbaar.

Boekarest heeft twee internationale vliegvelden het, Henri Coandă International Airport en het Aurel Vlaicu International Airport die beide binnen 20km van de stad liggen.

Hoelang is het vliegen naar Boekarest

Vaccinaties voor Roemenië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Roemenië zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Roemenië gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Roemenië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid), BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond), tuberculose en tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Roemenië gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions, stopmiddel diaree en een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Boekarest te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.