Hoelang is het vliegen naar Bora Bora Frans-Polynesië

Afstand

15825 km

Vanaf Amsterdam naar Bora Bora

(via Los Angeles & Papeete)

20 uur 41 min

Vliegveld

Motu Mute Airport

Foto wijzigen
Het weer in Bora Bora
28°C

Bora Bora

Hoelang is het vliegen naar Bora Bora

Bora Bora. Wie denkt aan een paradijs denkt aan Bora Bora. Het in de Stille Oceaan gelegen Bora Bora behoort tot Frans Polynesië en ligt tussen Australië en Zuid-Amerika. Het Eiland is bekend om haar natuur, de azuurblauwe zee en de parelwitte stranden. De luxueuze resorts zijn populair bij pas getrouwde stellen.

In Bora Bora kan je waanzinnig duiken. Je hoeft niet ervaren te zijn om hier volop te kunnen genieten van de kleurrijke vissen, schilpadden en indrukwekkende koralen. De bekendste duikplaatsen zijn Anau, Tapu en Muri Muri.

Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Bora Bora vanuit Nederland, dus om er te komen ben je wel even onderweg. Het snelste is om via Parijs naar Tahiti (Papeete) te vliegen. Vanaf hier is het nog 260 kilometer met een klein vliegtuigje naar Bora Bora.

Een andere optie is om via Los Angeles of Hong Kong naar Papeete te vliegen.

Hoelang is het vliegen naar Bora Bora

Vaccinaties voor Frans-Polynesië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Frans-Polynesië zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Frans-Polynesië gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Frans-Polynesië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, buiktyfus, BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond) en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Frans-Polynesië gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Bora Bora te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.