Hoelang is het vliegen naar Bergamo Italië

Afstand

1106 km

Vanaf Amsterdam naar Bergamo

(via Bremen)

1 uur 58 min

Vliegveld

Orio al Serio Airport

Foto wijzigen
Het weer in Bergamo
5°C

Bergamo

Hoelang is het vliegen naar Bergamo

Milaan, de belangrijkste stad van noord Italië. Milaan telt ongeveer 1,3 miljoen inwoners en kent een rijke cultuur. Zo heeft de stad een groot aantal musea en bezienswaardigheden die een bezoek aan Milaan zeker waard zijn. Het Castello Sfozesco en de Dom van Milaan zijn alleen al de moeite waard. Verder kent Milaan een aantal schitterende parken en tuinen waar je even lekker kunt uitrusten na al dat wandelen.

Milaan is de belangrijkste zakenstad  van Italië, naast de effectenbeurs is Milaan de thuisbasis van vele grote bedrijven. Zo zijn er diverse hoofdkantoren van Italiaanse automerken, maar ook kleding merken hier gevestigd. Wie aan Versace en Armani denkt, denkt aan Milaan. Milaan is misschien wel de belangrijkste mode stad van Europa, hier winkelen is een genot.

Italie staat uiteraard bekend om haar keuken, dit is in Milaan niet anders. Wat wel anders is, is dat er in deze streek beduidend minder pasta of tomaat wordt gebruikt voor een maaltijd. Een van de meest bekende typisch Malinese lekkernij is de Gorgonzola

Milaan heeft een vochtig subtropisch klimaat, de middellandse zee is te ver weg om invloed te kunnen uitoefenen op het weer. De winters zijn fris, te temperatuur ligt van november tot februari rond een graad of 5. In de zomermaanden juni – september loopt de temperatuur lekker op en is het met een graad of 20-25 zeer behaaglijk.

Het openbaar vervoer in Milaan is goed geregeld, de stad kent een aantal metrolijnen die je moeiteloos van A naar B brengen. Milaan heeft drie vliegvelden, de grootste twee, Milan-Linate Airport en Milan-Malpensa Airport liggen binnen de stadsgrenzen. De low-cost carries vliegen veelal op Orio al Serio Airport.

Hoelang is het vliegen naar Milaan

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Bergamo?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Italië.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Italië 4 euro kost. Dit is 15.94% meer.

Vaccinaties voor Italië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

Voor een reis naar Italië zijn er geen inentingen benodigd.

Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Italië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over tekenencefalitis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Italië gaat wordt aangeraden om een tekenpincet mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Bergamo te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.