Hoelang is het vliegen naar Akaba Jordanië

Afstand

3592 km

Vanaf Amsterdam naar Akaba

(via Istanboel)

5 uur 22 min

Vliegveld

King Hussein International Airport

Foto wijzigen
Het weer in Akaba
17°C

Akaba

Hoelang is het vliegen naar Akaba

Akaba (Petra) is een stad in zuid-west Jordanië aan de rode zee en is erg geliefd onder duiksporters. Vrij uniek is dat er in deze plaats geen BTW of accijns wordt geheven om Akaba zo nóg interessanter te maken voor toeristen. Op nog geen 25 kilometer afstand liggen Egypte, Saoedi-Arabië en Israël. Akaba biedt zelf een aantal bezienswaardigheden, zoals het Fort van Akaba en het archeologisch museum. Voor archeologie van de bovenste plank dien je echter af te reizen naar Petra. Deze stad is de oude hoofdstad van de Nabateeërs. De stad ligt in een kloof midden tussen de heuvels en is voor een deel uitgehakt. Petra lag destijds op een aantal handelsroutes en dat heeft de stad groot gemaakt. Petra is een betoverende stad die je meeneemt naar het begin van de jaartelling. Het absolute hoogtepunt van Petra is Al Khazneh, ook wel bekend als ‘de schatkamer’. Een beschrijving zou Petra als één van de 7 New Wonders of the World tekort doen... je moet het gezien hebben.

De temperaturen in Jordanië zijn over het algemeen erg hoog en er valt niet veel regen. Het is een goed plan om in het voorjaar of najaar af te reizen naar Jordanië, want in de maanden juli en augustus zou het zomaar 45 graden kunnen zijn.

De luchthaven van Akaba is King Hussein International Airport.

Hoelang is het vliegen naar Akaba (Petra)

Vaccinaties voor Jordanië


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Jordanië zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Jordanië gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Jordanië. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid) en schistosomiasis. Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Jordanië gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Akaba te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.