Hoelang is het vliegen naar Abu Dhabi Verenigde Arabische Emiraten

Afstand

11735 km

Vanaf Amsterdam naar Abu Dhabi

(via Dubai)

15 uur 56 min

Vliegveld

Bateen

Foto wijzigen
Het weer in Abu Dhabi
24°C

Abu Dhabi

Hoelang is het vliegen naar Abu Dhabi

Wij zijn drukdoende om alle populaire(vakantie) bestemmingen te voorzien van leuk en informatief verhaal. We zullen je informeren over de bezichtigingen en wat er te doen is. Hoe zijn de restaurants, kun je een beetje shoppen en andere interessante informatie. Niet onbelangrijk is het om te weten hoe het weer is in bepaalde periodes, ook dit zullen we met je delen. Indien de informatie voorhanden is over het vervoer op een locatie zullen we dit uiteraard ook vermelden. Heb je zelf relevante informatie of een leuke foto over Abu Dhabi, laat het ons weten via de e-mail!

BigMac-index


Is het eten en drinken duur in Abu Dhabi?

Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Verenigde Arabische Emiraten.

Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Verenigde Arabische Emiraten 13 VAE-dirham (omgerekend: 3.29 euro) kost. Dit is 4.64% minder.

BigMac index en Valuta

Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Abu Dhabi betaal je met de VAE-dirham omgerekend 3.29 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 13 VAE-dirham / 3,45 euro = 3.77 VAE-dirham per euro. De koers op 1 januari 2016 is 3.99 VAE-dirham per euro. Kortom, de VAE-dirham staat momenteel 5% hoger (overgewaardeerd).

Vaccinaties voor Verenigde Arabische Emiraten


Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:

In Verenigde Arabische Emiraten zijn er geen verplichte vaccinaties.

Het wordt aangeraden om je in te enten tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) als je naar Verenigde Arabische Emiraten gaat.

Ook kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Verenigde Arabische Emiraten. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over hepatitis B, rabiës (hondsdolheid) en BMR (Bof, Mazelen en Rode Hond). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.

Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.

Je kunt meer doen dan alleen vaccineren! Als je naar Verenigde Arabische Emiraten gaat wordt aangeraden om Oral Rehydration Solutions en stopmiddel diaree mee te nemen.

Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Abu Dhabi te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.

Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.